Ďolíček bude hostit souboj s Pardubicemi

Bohemka uzavře doma v neděli večer program 23. kola nejvyšší soutěže. 

Ďolíček bude hostit souboj s Pardubicemi

V polovině března se uskuteční jediný domácí duel Bohemians v rámci tohoto měsíce. Nabídne vskutku zvláštní souboj, neboť do Ďolíčku přijedou Pardubice, které zde byly ještě v podzimní části doma. Po stěhování na svůj nový stadion chytly skvělou formu, díky níž oživily naději na únik ze sestupových pozic. Na jaře získali svěřenci trenéra Radoslava Kováče už deset bodů. S vyrovnaným skóre 8:8 se řadí k nejúspěšnějším týmům druhé poloviny sezony. Během ní odehráli sedm zápasů, ve kterých dvakrát vyhráli, čtyřikrát brali bod a padli pouze v domácí premiéře proti Slavii (0:2).

Druhá polovina sezony zastihla ve výborné formě záložníka Dominika Janoška. Střední záložník vstřelil tři branky, jimiž se podílel na výhře v Mladé Boleslavi, dále na remízách s Ostravou a v Olomouci. Nejzvučnější zimní posilu získaly Pardubice z kádru pražské Sparty. Z pražské Letné hostuje na pardubickém Letním stadionu brankář Florin Nita. Ofenzivu posílil Bartosz Pikul, loňský objev z Opavy, který Klokany trápil v barážovém dvojutkání. Z Mladé Boleslavi hostují mladíci Denis Darmovzal s Ladislavem Krobotem.

Výkony Pardubic neopomenul asistent trenéra Ivan Hašek mladší: Na jaře se Pardubice dostaly do výborné formy. V podstatě prohráli jen doma se Slavií, kdy také měli naději na body. Jinak ale neprohráli a dokázali třeba vyhrát v Mladé Boleslavi. Daří se jim nedostávat góly, a tak i pravidelně bodují. Ačkoliv v té bilanci převažují remízy, neprohrávají, a tak postupnými krůčky jdou nahoru. Navíc to podzimní utkání bylo vyrovnané, i když byly oba týmy v jiné situaci."

Z kádru Bohemians budou absentovat Jánoš s Matouškem, kteří si odpykají trest za žluté karty: Bohužel se nás teď ta zranění nějak drží. Navíc kvůli karetním trestům nebudou k dispozici Adam Jánoš s Honzou Matouškem, takže jsme mínus další dva hráči. U nich alespoň nejde o žádný zdravotní problém a víme, že v Plzni už zase budou k dispozici. Musíme si s touhle situací pro zápas s Pardubicemi poradit co nejlépe, abychom poskládali nejlepší možnou jedenáctku a utkání dovedli do vítězného konce. To je důležité i z toho pohledu, aby vítězství v Liberci nevyšlo vniveč."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Stadion se otevírá v 17 hodin. Od té doby se budou také prodávat vstupenky na pokladnách za 300 Kč na hlavní tribunu a za 200 Kč do kotle. Pro fanoušky je přichystána rychlá soutěž. Vyfoťte se s klubovým maskotem Klokanem a fotkou se pochlubte buďto v komentářích příspěvku na Facebooku (odkaz níže), případně si ji zveřejněte ve svém IG stories a označte oficiální klubový účet Bohemky (@bohemians_praha_1905). Soutěž potrvá až do pondělních 12 hodin. Poté budou vybráni výherci, pro které jsou připraveny ceny v podobě voucherů do fanshopu a balíčku piv od klubového partnera Krušovice.