Bohemka doma porazila Pardubice

Tři body nad hosty z východu čech vystřelili Hála s Prekopem.

Bohemka doma porazila Pardubice

Do zápasu nastoupili Klokani v základní jedenáctce s Beranem, Dostálem i Hálou. Už v úvodu se do šance řítil Pikul, ale skvěle ho vychytal Jedlička a dorážka Janoška nebyla přesná. Na druhé straně střílel Beran, ale Nita si dokázal poradit. Osm minut před poločasovou pauzou nerozhodný stav rozsekl Hála, který se prosadil střelou k pravé tyči po přihrávce Berana.

Ve druhé půli se jako první zastřeloval Prekop, jehož rána jen těsně prolétla nad břevnem. Blízko ke srovnání měl Sychra, který naštěstí hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Zelenobílí se zvýšení dočkali. Po uplynutí hodiny hry Dostál odcentroval před branku, kde Prekop překonal hlavou gólmana Pardubic. O snížení se pokoušel Janošek. Ránu k levé tyči ale zlikvidoval Jedlička. Ten se znovu vytáhl třináct minut před koncem. Centr z pravé strany Klokanů zakončil Krobot, ale Jedlička na brankové čáře skvělým reflexem udržel čisté konto.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - FK PARDUBICE 2:0 (1:0)
Ďolíček • neděle 12.03.2023 • 18:00 • 23. kolo F:L

Branky: 37. Hála (Beran), 60. Prekop (Dostál)
Rozhodčí: Zelinka - Podaný, Hurych
ŽK: Krobot - Vondra, Prekop, Köstl
Diváci: 4579

Bohemians Praha 1905:
Jedlička - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Beran (90+2. Novák), Dostál - Hála (84. Nový) - Prekop (79. Mužík), Drchal (84. Necid)
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Pardubice
Nita - Icha, Vlček, Hranáč, Chlumecký - Vacek (64. Darmovzal) - Kostka (46. Sychra), Janošek, Hlavatý (84. Šimek), Pikul (46. Helešic) - Černý (64. Krobot)
Trenér: Radoslav Kováč