Druhý jarní domácí triumf vystřelili Hála s Prekopem

Vyrovnaný zápas s nepříjemným sokem rozhodli Bohemians ve svůj prospěch. 

Druhý jarní domácí triumf vystřelili Hála s Prekopem

Ze sestavy Bohemians vypadli vykartovaní Jánoš s Matouškem. Malou chvilku po zahajovacím hvizdu viděli diváci první šanci zápasu. Na křížný pas Hlavatého si naběhl Pikul, který pálil k bližší tyči, ale skvělým zákrokem zasáhl Jedlička. Dorážet ještě zkoušel Janošek, ale přesný nebyl.

Nebezpečí Bohemky vznikalo na pravé straně. Aktivní Köstl centrem oslovil Drchala, ale útočník Klokanů nedokázal stoprocentně zakončit. Následně ještě vracel balon před branku Dostál, hosté se ovšem dokázali ubránit. Nějakou dobu se hrálo bez šancí i zakončení, což v šestadvacáté minutě málem ukončil Černý. V pokutovém území ho hledal Kostka, ale před zkušeným útočníkem stihl odklidit balon na roh Vondra. Standardní situací odpověděli Bohemians. Zpětný balon přilétl proti noze Köstlovi. Důrazný bek pálil ihned levačkou, bohužel pro Zelenobílé ale mimo branku.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Ještě před odchodem do kabin se dočkali Klokani. Do šestnáctky s míčem vstoupil Beran. Situaci řešil předpisovou nahrávkou pod sebe na úplně volného Hálu. Pravonohý univerzál střílel okamžitě z prvního doteku na výsost přesně, když trefil mezeru mezi tyčkou a rukou skákajícího brankáře Nity.

Do kabiny mohli Klokani přidat i druhý gól. Köstl přijal nabídku Jindřiška v podobě náběhu za defenzivní linii. Kapitán Bohemky od brankové čáry odcentroval před branku. Nejvýše se v šestnáctce vyšrouboval Drchal, jenž zakončil koníčkem, ale zakončení hlavou o zem fantasticky vyškrábl na roh gólman Východočechů.

Narozdíl od prvního poločasu, ten druhý začali lépe Bohemians. S míčem za pokutovým územím manévroval Beran a nahrál Prekopovi. Slovenský útočník si navedl balon na střelu, která prolétla jen těsně nad břevnem. O deset minut později mohly Pardubice těžit ze souhry střídajících hráčů. Od kotle hostujících fanoušků centroval Helešic. V pokutovém území se do centru hlavou položil Sychra, avšak jeho zakončení naštěstí prolétlo kolem pravé tyče do zámezí.

Pojistky se domácí ale dočkali. Uplynula hodina hry, když Dostál kousek od rohového praporku servíroval centr do pokutového území. Na přední tyč si naběhl Prekop, který hlavou překonal zkoprnělého Nitu.

Bohemians - Pardubice
Bohemians - Pardubice
Východočeši zkoušeli korigovat ránou Janoška, jíž zvládl u své pravé tyče zlikvidovat Jedlička. Mnohem větší šance se urodila později. Chlumecký parádním centrovaným balonem oslovil Krobota, kterého famózně vychytal Jedlička. Strážce branky Klokanů i díky tomuto zákroku vychytal třetí čisté konto v sezoně a Bohemians doma zvítězili. Shodou okolností na jaře podruhé stejným výsledkem.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Věděli jsme, že přijede nepříjemný protivník. Smolně prohráli doposud jen se Slavií. Měli jsme z nich respekt, zvedli se v organizaci hry a těžko se jim dávají góly. V tom jim samozřejmě pomohl i Florin Nita. V úvodu jsme přežili gólovku, pak se hrálo vyrovnaně. Soupeř sice opticky vypadal lepší, ale hrálo se bez vážnějších šancí. Nebyl jsem spokojen v prvních třiceti minutách s naším napadáním. Těžko se to před takovou kulisu dalo uřvat. Postupem času jsme se dostávali do územního tlaku, který vyvrcholil v gól. Uklidnil nás a do poločasu mohla padnout ještě jedna. Po pauze jsme si šli za druhým gólem, protože těsné vedení je ošidné. Za stavu 2:0 jsme chtěli hrát spíš bezpečně. Podržel nás Martin Jedlička, ale druhou brankou jsme Pardubice zlomili."