B tým ve vyrovnaném boji padl s Plzní

Úctyhodnou sérii Klokanů osmi zápasů bez porážky ukončili až Západočeši.

B tým ve vyrovnaném boji padl s Plzní

V sobotním dopoledni hostil uhříněveský areál bitvu o první místo ČFL, kdy se Bohemka utkala s Plzní. Úvodní příležitost si vytvořili Klokani. Na levé straně si Zeman nazil balon s Koutským. Od brankové čáry přesně našel pod sebou sbíhajícího Damaška. Obránce Zelenobílých však nenavázal na svou trefu proti Karlovým Varům, protože ráně se na malém vápně postavil Oravec, jenž ji zablokoval.

Na druhé straně pálil Hašek, jehož ránu srazil Kadlec. Dle rozhodčího ovšem nedovoleně paží, takže následovala penalta. Střelu Peška k pravé tyči sice Kouba vystihl, ale v cestě do branky ji bohužel nezabránil.

Bohemians B - Plzeň B 1:2 (0:1)
Bohemians B - Plzeň B 1:2 (0:1)
O srovnání se pokoušel Zeman, kterému nahrál Marhoul. Křídelník Bohemians zkoušel najít místo u pravé tyče, ale brankář Zadražil zúročil své druholigové zkušenosti a střelu skryl. První dějství skončilo těsným náskokem Plzně.

Z druhé půle uplynulo necelých deset minut, když se Západočechům podařilo navýšit. Planeta měl balon na kopačkách a nahrál nabíhajícímu Gaszczykovi, který se dokázal odpoutat od svého strážce a střelou do odkryté branky přidal druhý gól hostů.

Do útočení se vrhli Zelenobílí. Centr Damaška se snesl přímo na branku, což Zadražil řešil jen vyražením na rohový kop. Záhy došlo v pokutovém území Plzně ke kontroverzní situaci. Zemanův centr padal k Wexlerovi. Izraelský záložník se chystal k hlavičce, ovšem v tom si pro centr vyběhl brankář Zadražil, který ve skoku záložníka Bohemians povalil. Pokutový kop se tentokrát k nevoli diváků nepískal. Naopak zvýšit mohli vzápětí hosté. na přední tyči si vyskočil na centr Planeta, naštěstí hlavou minul pravou tyč branky Marka Kouby.

Bohemians B - Plzeň B 1:2 (0:1)
Bohemians B - Plzeň B 1:2 (0:1)
Bohemka dokázala korigovat stav dvacet minut před koncem. Pešek odvrátil průnikovou přihrávku Zemana jen zpátky k jeho nohám. Kanonýr Klokanů si tak míč dal na pravačku a parádní ránou o břevno zadělal na drama.

Pět minut před koncem sám měl málem na noze vyrovnání. Do šestnáctky se prosmýkl s balonem, načež pálil k bližší tyči. Zákrok zápasu ale vytáhl Zadražil na roh, který fantasticky uchránil Plzeň od ztráty vedení. Nešlo ale o poslední příležitost. Důkazem toho, jak fotbal dokáže být krutý, je situace právě z následného rohu. Od praporku ho zahrával právě Zeman centrem do mlýnice hráčů. Damašek unikl z pozornosti svého strážce, a tak mohl hlavičkovat, jenže orazítkoval pouze pravou tyč branky Západočechů. Do další šance už se svěřenci trenéra Slezáka nedostali. V přímém souboji o první místo tak bohužel neuspěli.

Hodnocení trenéra Dalibora Slezáka: Ve vyrovnaném zápase rozhodl větší důraz Plzně ve středu hřiště. Tam jsme prohráli převážnou většinu osobních soubojů, a proto nemohli smysluplné rozjíždět svoje útoky. Na šance to bylo vyrovnané utkání, rozhodla penalta za ruku. Mrzí mě zranění útočníka Marhoula v prvním poločase. Tím jsme ztratili agresivitu a pracovitost na polovině Plzně."