B tým nenašel recept na Motorlet

Klokani své šance nevyužili a ve třetím jarním utkání prohráli.

B tým nenašel recept na Motorlet

Aktivněji vstoupila do utkání Bohemka, která si od úvodu častěji užívala balonu a dostávala se na dostřel domácí branky. První příležitost se zrodila po necelé čtvrt hodině. Zeman průnikovou přihrávkou vybídl do šance Müllera. Mladý útočník zkoušel pálit levačkou halfvolejem, ovšem skvělý zákrok převedl u své pravé tyče brankář Kotek. Jen o pět minut později Zeman na pravé straně prostrčil balon Bartkovi. Zkušený univerzál nastoupil na pozici ofenzivního záložníka a nahrával pod sebe Koutskému. Záložník Bohemky zakončoval v pokutovém území úplně osamocený, bohužel však nad branku.

Domácí tým se k vůbec první střele dostal až v pětadvacáté minutě. Stupka odvrátil centr před branku za hranici šestnáctky, kam si seběhl Kolář. Pálil okamžitě z prvního doteku, ovšem branku Klokanů vysoko přestřelil. Chvilku po něm střílel podruhé v zápase Koutský. V tomto případě z o poznání větší vzdálenosti, střelu z dvaceti metrů lapil brankář Kotek.

Motorlet - Bohemians B 2:0 (1:0)
Motorlet - Bohemians B 2:0 (1:0)
Bohužel téměř z ničeho udeřili domácí. Walter zatáhl míč po své pravé straně, načež přihrávkou našel Vaňka. Středopolař Motorletu se ocitl na hranici pokutového území osamocený, čehož využil, a tečovanou střelou poslal svůj tým do vedení. Těsným náskokem domácích skončil i první poločas.

Do druhé půle vyběhl Wexler místo Müllera. Okamžitě se mohl podílet na vyrovnávací brance, když vedl brejk Zelenobílých, bohužel na hranici pokutového území nedokázal prostrčit míč Vránovi, který už by byl sám před brankářem Kotkem. Zanedlouho se naskytla obrovská šance Bartkovi, bohužel hráč s padesátpětkou na zádech střílel na přední tyči mimo branku.

Pohrdání šancemi v podání Bohemians na druhé straně ztrestali domácí téměř okamžitě. Na hranici pokutového území si naváděl balon Sehedi, který svižnou střelou k levé tyči přidal druhou branku Motorletu.

Zelenobílí usilovali o snížení, ale jejich ofenzivní snahy brzdily nepřesnosti. V úplném závěru obránce Damašek nádherným pasem za obranu ještě vyslal do samostatného úniku Zemana. Křídelník Klokanů bohužel tváří v tvář Kotkovi nedokázal gólmana Motorletu přehodit.

Hodnocení trenéra Dalibora Slezáka: „Do utkání jsme vstoupili výborně a diktovali tempo hry. Spoustou rychlých přechodů jsme soupeře nepouštěli do hry. Jak už to ve fotbale bývá, po neproměněných šancích Koutského a Müllera udeřil z ojedinělého útoku soupeř. Druhy poločas jsme zahájili opět aktivně, z čehož pramenila vyložená šance Bartka. Bohužel bez gólu. Soupeř hned vzápětí zvýšil hezkou střelou z hranice vápna. Ačkoliv jsme dál dobývali, chyběla nám kvalita řešení předfinální fáze. Když v závěru Zeman neproměnil samostatný nájezd, bylo jasné, že přijdeme naprosto zbytečně o body. Tým odvedl dobrý výkon, ale body nemáme."