V neděli večer hraje Bohemka na západě Čech

Pod září reflektorů se Klokani postaví úřadujícímu mistrovi.

V neděli večer hraje Bohemka na západě Čech

V uplynulých dnech byly tématem v médiích nominace do reprezentačních výběrů, které předznamenaly přestávku ligového fotbalu. Než k ní dojde, je na řadě další prvoligové kolo FORTUNA:LIGY. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého se vydají na západ Čech, kde budou chtít obrat o body aktuálního mistra z Plzně a znepříjemnit mu jeho honičku za první příčkou. V Doosan Aréně dojde na souboj třetího s pátým týmem tabulky, mezi nimiž je však rozdíl čítající čtrnáct bodů. Ani tak se Viktoria nenachází v komfortní situaci. Doma naposledy remizovala s Olomoucí a před týdnem ztratila i nadějně rozehraný zápas na Slavii. Ta se jí vzdálila na čtyři body. Právě do této bitvy se po zranění vrátil záložník Lukáš Kalvach. V neděli bude absentovat, protože byl potrestán počtvrté v sezoně žlutou kartou.

Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
Během zimní přestávky se kádr Plzně rozrostl o tři nové posily. Pro fanoušky Klokanů je tou nejznámější Roman Květ, jenž po konci podzimu přestoupil na západ Čech právě z Ďolíčku. Novým mužem mezi útočníky je Matěj Vydra, jehož poslední působištěm bylo anglické Burnley. Třetím do party je Rafiu Durosinmi. Dvacetiletý útočník na sebe upozornil už v minulé sezoně v dresu Karviné. Odtud také v Plzni na půl roku nyní hostuje.

Angažmá ve Štruncových sadech nebylo povedené pro Fortuna Basseyho, který se vrátil zpět do Ferencvárose. Obránce Mohamed Tijani sbírá prvoligové zkušenosti v týmu Brna. V kabině Zbrojovky narazil na dalšího kmenového hráče Viktorie. Už na startu přípravy totiž do moravské metropole dorazil obránce Josef Koželuh. Duo Aleš Čermák s Martinem Jedličkou na jaře září za Bohemians, ale v neděli kvůli dohodě klubů ani jeden nastoupit nemůže.

Klokani ví o síle soupeře, ale to nic nemění na jejich odhodlání. Svůj pohled na soupeře poskytl asistent trenéra Ivan Hašek: „Plzeň je bezesporu nesmírně kvalitní soupeř, o tom ani není třeba debatovat. Sice jim poslední dva zápasy výsledkově nevyšly, ale to se stává. Olomouc hraje letos nahoře a v zápasech týmů z TOP3 jsou to zatím právě domácí týmy, kdo v nich vítězí. Plzeň si je vědoma toho, že potřebuje zase zabrat a vyhrát. Podle toho i k zápasu přistoupí, s čímž však počítáme. Zápasy v Plzni jsou vždycky těžké, ale na druhou stranu i hezké. Máme další možnost se poměřit s předním týmem ligy, což je pro kluky skvělá příležitost."

Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
Bohemians - Plzeň 1:1 (0:1)
Své výchozí pozice si Zelenobílí váží, ale zároveň budou chtít svého rozpoložení využít: „Je skvělé jet do Plzně v takové pozici. Při posledním výjezdu na západ Čech jsme bojovali o záchranu a dostali tam šest gólů. Nyní se nacházíme v naprosto jiné situaci, kluci jsou v daleko větší pohodě a půjdeme si to s Plzní na férovku rozdat. Dosavadní výsledky i výkony nás k tomu předurčují, takže není důvod, proč si dávat skromné cíle. Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát a neřešíme, kdo proti nám stojí. Jen je nutné, proti takovému týmu, podat maximální výkon, abychom mohli uspět."

Nominace Klokanů se rozšíří o dva navrátilce: „Počítat můžeme už s Jánošem a Matouškem, což je minimálně příjemné posílení. Oproti minulému zápasu vypadne pouze Jedlička, o jehož absenci proti Plzni jsme věděli dopředu. Dále pak pro karetní trest ještě Erik Prekop. Jeho absence nás mrzí, ale to je asi to jediné, co s tím my můžeme dělat. Reprezentační přestávka nám přichází vhod. Můžeme díky volnému času doléčit některé hráče. Hned po ní nás čeká náročný program, kdy nás čekají nejen tři zápasy v týdnu, ale hlavně se v nich utkáme s opravdu náročnými soupeři. Potřebujeme určitě, aby se někteří kluci stihli do té doby uzdravit a my mohli pracovat s více variantami."