Bohemka si z Plzně odváží výhru

V nedělní bitvě poslal Plzeň do vedení Vydra, ale Klokani otočili brankami Kadlece a Köstla.

Bohemka si z Plzně odváží výhru

Branku Klokanů v Plzni hájil zkušený Valeš. Absentujícího Prekopa v útočném trojúhelníku nahradil Matoušek. První šanci viděli diváci na přelomu patnácté a šestnácté minuty. Nejdřív Vydrovu střelu zablokovali obránci Klokanů. Míč se odrazil na šestnáctku ke Květovi, jehož kroucený pokus letěl těsně vedle pravé tyče. Do vedení šli přeci jen domácí, když Valeše prostřelil Vydra střelou k levé tyči. Pár minut před pauzou Holík oslovil centrem Chorého, ale hlavička vytáhlého útočníka orazítkovala pravou tyč.

Ve druhém poločase se naskytla šance Klokanům po rohovém kopu. Míč se totiž odrazil ke Köstlovi, jehož tvrdý projektil vytěsnil Staněk. Po něm zpoza šestnáctky pálil Kadlec, jehož rána po záasahu Chorého skončila v síti. Na druhé straně se ihned tlačil do zakončení Vlkanova, z úhlu střílel jen do boční sítě. Za Valešem poté podruhé rozezvučel brankovou konstrukci Chorý, který hlavičkoval po centru Hejdy. Dorážet ještě mohl Vydra, avšak v obrovské šanci střílel vedle. Patnáct minut před koncem už byl Drchal sám před Staňkem, jenže branku vysoko přestřelil. Závěr se Bohemce zkomplikoval, neboť byl vyloučen střelec Kadlec. Jenže Bohemka nakonec vyhrála, protože čtyři minuty před koncem jí poslal do vedení Köstl. V nastavení vytáhl u pravé tyče zákrok večera Valeš, který vytěsnil konečky prstů na roh hlavičku Hejdy.

FC VIKTORIA PLZEŇ - BOHEMIANS PRAHA 1905 1:2 (1:0)
Doosan Aréna • neděle 19.03.2023 • 18:00 • 24. kolo F:L

Branky: 28. Vydra - 53. vlastní Chorý, 86. Köstl
Rozhodčí: Radina - Kříž, Slavíček
ŽK: Vlkanova, Pernica, Kliment, Hejda - Hůlka, Valeš, Necid
ČK: 81. Kadlec (Bohemians)
Diváci: 9 344

FC Viktoria Plzeň:
Staněk - Hejda, Pernica, Jemelka - Holík (69. Havel), Květ (76. Ndiaye), Bucha, Sýkora (76. Pilař) - Vlkanova (69. Jirka) - Chorý, Vydra (61. Kliment)
Trenér: Michal Bílek

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Kadlec, Vondra, Hůlka - Köstl, Jindřišek, Beran (83. Křapka), Dostál (68. Kovařík) - Hála (90+5. Necid), Matoušek (68. Jánoš) - Drchal (90+5. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý