Klokani míří do ligového finiše základní části

Podívejte se, jaké bitvy čekají Bohemians v závěru ligy před nadstavbou. 

Klokani míří do ligového finiše základní části

O nejbližším víkendu si profesionální soutěže dají krátkou přestávku. S aprílovými žertíky se první i druhá liga znovu roztočí na plné obrátky, aby si to namířily do svého finiše, který už teď nabízí vskutku dramatickou zápletku. Fotbaloví fanoušci se můžou těšit na tuhé boje napříč oběma pelotony. To se týká také Bohemians, jejichž program v závěru základní části rozhodně nudit nebude.

Sám o nadcházejícím programu mluvil i trenér Jaroslav Veselý na tiskové konferenci po vítězství v Plzni: „Jsou před námi složité zápasy. Hned po pauze hrajeme doma s rozjetým Slováckem, které jsme už dvakrát zpražili a mají na nás pifku. Jak znám trenéra Svědíka, budou nám to chtít vrátit. Pak pohár na Slavii, kde je to vždycky složité. Náročný týden zakončíme zápasem v Olomouci, po němž nás ještě doma čeká Mladá Boleslav. To jsou přímí konkurenti v boji o šestku."

Bohemians Praha 1905 - 1.FC Slovácko (2. dubna, neděle, 19:00 | Ďolíček | O2 TV Sport) - hned první dubnový víkend uzavřou Klokani celé ligové kolo velkým soubojem se Slováckem. Pod dohledem kamer O2 TV budou hájit čtvrté místo před dotírajícími svěřenci trenéra Martina Svědíka, kteří mají ale ještě jedno utkání k dobru (venku s Jabloncem, hrát se bude ve středu 5. dubna). Poslední dvě utkání v Ďolíčku skončila výhrou Moravanů (2:1, 3:1).

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 (5. dubna, středa, 20:15 | Eden | ČT sport ) - pár dní po bitvě se Slováckem přijde jako další na řadu semifinálové derby v rámci MOL Cupu. Uprostřed týdne se Zelenobílí vydají na nejkratší možný výjezd sezony se speciálním úkolem, a to vylepšit svůj dosavadní nejlepší "výkon" v této soutěži, jímž je právě účast v semifinále z dubna 2019.

SK Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 (9. dubna, neděle, 16:00 | Andrův stadion | O2 TV Fotbal) - úvodní dubnový týden zakončí Klokani další konfrontací s tabulkovým konkurentem. Na Velikonoční neděli zavítají na Hanou jako soupeř domácí Sigmy Olomouc. Svěřenci kouče Václava Jílka spolu se Spartou jako jediní ještě v jarní části nepoznali hořkost porážky. Ještě nedávno je remízový výsledek symbolizoval, protože se nerozhodně se svými soupeři rozešla Olomouc šestkrát po sobě. Ještě před reprezentační pauzou jí los dopřál dvě domácí utkání v řadě, z nichž vytěžila šest bodů a dvě čistá konta.

Bohemians Praha 1905 - FK Mladá Boleslav (16. dubna, neděle, 16:00 | Ďolíček | O2 TV Sport) - v polovině dubna přijede do Ďolíčku tradiční soupeř z města automobilů. Právě Středočeši na podzim ukončili úctyhodnou sérii Klokanů ve venkovních dresech, jež do té doby čítala pět vítězných korálků, jíž narušila pouze cenná remíza z derby na Letné. Na porážce Bohemians se výrazně podílel dvěma góly Daniel Mareček, který v Mladé Boleslavi hostoval právě z Ďolíčku. 

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 (22. dubna, sobota, 19:00 | Eden | O2 TV Sport) - po semifinálové bitvě vycestují Klokani ještě jednou do blízkého Edenu, ale tentokrát už v rámci ligové odvety za podzimní Vršovické derby. Ačkoliv se nemusí jedna stále ještě o poslední výjezd na stadion Slavie, budou chtít Bohemians znovu promluvit do nervy drásajícího boje o zisk ligového titulu. Doposud jednou obrali Spartu a dvakrát Plzeň. 

FC Trinity Zlín - Bohemians Praha 1905 (26. dubna, středa, 17:30 | Letná | O2 TV Fotbal) - už o pár dní později odcestují Zelenobílí ke druhému venkovní duelu v řadě. Oproti tomu víkendovému je čeká o poznání delší cesta, protože los předposledního kola jim přisoudil výjezd do oblíbeného prostředí ve Zlíně. Nejednou jeli Klokani do Baťova města v situaci, kdy tři body byly nutností v cestě za úspěšnou záchranou, či potřebnému impulsu do dalších kol. Důkazem je duel z loňské sezony, kdy ve Skupině o záchranu vlétli do utkání jako uragán. Díky čtyřem gólům v prvním poločase si zajistili zisk veledůležitých tří bodů.

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec (30. dubna, neděle, 15:00 | Ďolíček | O2 TV Fotbal) - tečku za základní částí FORTUNA:LIGY udělají Klokani před domácím publikem. Poslední dubnový den do Vršovic přijede Jablonec, jehož od prvního kola, až na krátkou výjímku, sužují záchranářské starosti. Nyní se přece jen dostal do prostřední skupiny a se zápasem k dobru proti Slovácku vyhlíží klidnější zítřky.