Béčko nastřílelo Písku pět branek

Na přesvědčivé výhře se hattrickem podílel Müller, dále skórovali Bartek a Zeman.

Béčko nastřílelo Písku pět branek

Netradičně už v pátek nastoupili Klokani k utkání ČFL na hřišti Písku. Trenér Dalibor Slezák nasadil do základní jedenáctky uzdraveného Farkaše a na hrot útoku Müllera. Počítat mohl také s Vojtěchem Novákem a Michalem Vránou. Do zápasu vstoupili Bohemians na výbornou. Uběhly jen desítky vteřin, když padl vedoucí gól. Bartek si na levé straně vyměnil balon se Zemanem. Díky narážečce mohl centrovat před branku. Koutský se snažil na dlouhou nohu zakončit, míč nakonec přiletěl před Müllera, jenž propálil brankáře Satrapu.

Na druhé straně se prosmýkl do šestnáctky exligový záložník Koreš, kroucenou střelou ale minul pravou tyč branky Marka Kouby. Záhy Bartek od autové čáry uvolnil Zemana, který postupoval s balonem dopředu. Následná střela se otřela o boční síť. Tentýž hráč se dostal dvakrát zakončení po závaru, který způsobil rohový kop. Nejprve sebral odražený balon za šestnáctkou, ale rána byla sražena. Ve druhém případě už pálil koníčkem. Skvělým zákrokem se vytáhl domácí gólman.

Druhý gól na sebe nenechal čekat dlouho. Brankář Písku rychle rozehrál, což dokázal výborně vystihnout Farkaš. Kapitán Pražanů skluzem získal míč pro Zemana. Křídelník ve službách hostů dloubáčkem přes brankáře orazítkoval břevno. Předpisově dohrál akci Müller, když byl u odraženého balonu jako první, a tak rozšířil svůj střelecký účet.

Vzápětí Zeman obešel Musu, rozhodl se pro střílený centr, který zvládl Satrapa vyrazit. Ovšem pouze pár metrů před sebe, kde si našel prostor Farkaš. Navrátilec do základní jedenáctky už střílel do odkryté branky, bohužel domácí gólman vytáhl zákrok jak z učebnice, jímž zachránil svůj tým.

Jenže ne na dlouho. Vzápětí vystihl přihrávku Kadlec a rovnou poslal míč na Müllera. Mladý hroťák se dostal před Kašpara, zasekl si ho, aby krásnou ránou k levé tyči dokonal svůj hattrick ve třiceti minutách.

Bohužel přeci jen došlo k malým komplikacím. Ojedinělá útočná akce v podobě rohového kopu způsobila před Koubou závar, jenž nakonec skončil snižující brankou, jíž dosáhl hlavou Kašpar. Do kabin šli Klokani málem i s jednobrankovým náskokem, jenže naštěstí se rána Malého otřela o pravou tyč.

Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Bohemians B - Karlovy Vary 5:2 (2:0)
Druhé dějství kopírovalo to první. V jeho úvodu měli Klokani rohový kop. Do střelecké příležitost se prodral Farkaš, avšak i tentokrát dokázal domácí hráč ránu srazit. Balon si v pokutovém území zpracoval Bartek, jehož precizní rána k bližší tyči znamenala znovu tříbrankové vedení Bohemians. Nešlo o konečnou podobu výsledku. Jen o chvilku později Zeman unikl obraně, aby předložil míč Müllerovi, bohužel autor hattricku už zakončit nedokázal. Hned nato způsobil aktivita Bartka po centru Farkaše zmatek. Odvěký Klokan byl odměněn jasnou příležitostí, v níž ho ale fantasticky vychytal Satrapa.

Kýženého bůra dokázali Bohemians domácím zasadit. Zeman s Novákem předvedli krásný “ťukes” na jeden dotek, který zakončil po přihrávce Nováka právě Zeman střelou do prázdné branky.

Ani to ještě nemuselo být vše. Pět minut před koncem Dostál získal míč při tlaku domácích, aby okamžitě vysunul Zemana. Střelec páté branky pelášil vstříc brance, ve finále ho dokázal bravurně vychytat domácí gólman. Toho čekala ještě další těžká práce. Téměř okamžitě totiž další protiútok pražanů řešil Zeman vysunutím Vrány. Strážce písecké branky mu dokázal rychle zmenšit střelecký úhel, a tak poslední příležitost Klokanů zneškodnil.

Nakonec došlo ještě k jedné změně skóre. Koreš v samotném závěru vypálil pořádnou dělovku. Pozorný Kouba ji zvládl vyrazit. Střídající Wexler odvrátil balon pouze ke Kalouskovi, který trefou do odkryté branky dal výsledku konečnou podobu.

Hodnocení autora hattricku Jakuba Müllera: „Po prvním gólu jsem byl neskutečně šťastný, že jsem po delší době vstřelil branku a ještě k tomu hned na začátku zápasu. Po druhém gólu jsem si říkal, že to není možné. Naposledy se mi povedlo dát dva góly za devatenáctku. Třetí gól byl za mě ten nejhezčí. Okamžitě mi došlo že za to pěkně zaplatím. Hodně dlouho jsem hattrick nedal, takže to byl nejlepší pocit co jsem v B týmu zatím zažil."