B tým zvládl derby s Duklou za tři body

Na vítězství se dvěma brankami podílel Novák, jeden gól si připsal Mužík.

B tým zvládl derby s Duklou za tři body

Do pražského derby B týmů využil trenér Dalibor Slezák také posily z A týmu. Uprostřed hřiště nastoupil Nový, na hrotu útoku Mužík a pod ním operoval Novák. Pravý kraj záložní řady obsadil Vrána. Do utkání vstoupila lépe Dukla, která držela míč častěji na kopačkách. V patnácté minutě se však prosadila Bohemka. Po obléhání šestnáctky Bartek posunul do tandemu Zemanovi, který přihrávkou pod sebe našel Nováka a levonohý záložník na malém vápně usměrnil míč do sítě.
Jen pár vteřin po rozehrávce došlo uprostřed hřiště k souboji. Vypadený balon sebral Farkaš a přihrál Zemanovi. Křídelník Bohemians vysunul do úniku Mužíka, který si připravil míč na levou nohu, aby střelou podél vybíhajícího Čtvrtečky zasadil Dukle druhý úder. 

Další příležitost si vytvořili Klokani po půlhodině hry. Vrána od hostující střídačky využil ofenzivní podpory Bartka a šajtlí mu předal míč. Hráč s pětapadesátkou na zádech od brankové čáry přihrával do vyložené pozice Zemanovi, který však ve skluzu o kousek na balon nedosáhl. Přesto Zelenobílí dlouho smutnit nemuseli. O malou chvilku později Dostál otočil hru právě přes Bartka. Zkušený univerzál povedeným pasem šajtlí našel přesně Nováka, který na svůj svátek vtrhl do šestnáctky jako velká voda a hlavou překonal Čtvrtečku. 

Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Bohemians B - Králův Dvůr 3:1 (2:0)
Na druhé straně prověřil Ullman brankáře Koubu střelou z dvaceti metrů, ale brankář Klokanů si nadvakrát poradil. První poločas tak skončil tříbrankovým vedením Bohemians. 

Ti do toho druhého nevstoupili nejlépe, a tak brzy přišla zápletka. Míče se v pokutovém území ujal obránce Fojt, jehož křížná střela k pravé tyči skončila v síti.  Zkompletovat hattrick se vzápětí pokoušel Novák, bohužel po rohovém kopu pálil zpoza šestnáctky nad branku. V dresu Dukly z podobné vzdálenosti střílel Čížek, ale na Koubu si nepřišel. Na druhé straně Lehovec centrem oslovil Zemana, ovšem jeho hlavička letěla nad branku. 

O pár minut později mohli domácí definitivně zápas rozhodnout. Zeman získal při rozehrávce míč na obránci soupeře z Julisky, zmocnil se ho střídající Müller, který ještě přihrával Novákovi, ale střela z obrovské šance nevzešla. Utkání nabídlo ještě velké drama. Deset minut před koncem totiž centr před branku Klokanů způsobil zmatek, kterého využil Jelínek ke vstřelení gólu a přiblížil Duklu na dostřel. 

Těsné vedení už svěřenci trenéra Dalibora Slezáka uhájili a vrátili soupeři z Julisky porážku z podzimní části soutěže.