Bohemka přišla v závěru o bod z Letné

Klokani na hřišti Sparty vedli, ale po penaltě a brance v závěru odjíždí bez bodů. 

Bohemka přišla v závěru o bod z Letné

Pro derby na Letné nemohli trenéři počítat s Drchalem, který hostuje v Ďolíčku právě ze Sparty. Zdravotně indisponovaného Jedličku v brance nahradil Valeš. Už v úvodu se hlavou pokoušel zahrozit Krejčí, ale naštěstí jeho zakončení skončilo na horní síti. Právě Krejčí se po dvaceti minutách zmocnil na šestnáctce odraženého balonu a pálil z první, ovšem rána proletěla kolem levé tyče do zámezí. Na opačné straně hřiště střílel tvrdě Hála, ale Kovář vytáhl dobrý zákrok a střelu vyrazil na roh. Poté se v pokutovém území šikovně otočil Karabec do střelecké pozice, ránu mířící k pravé tyči dokázal brankář Klokanů zlikvidovat.

Ve druhé půli nejprve zatrnulo fanouškům Bohemky při tlaku Sparty. Obětaví obránci Zelenobílých ale na Valeše žádnou střelu nepustili. Záhy Prekop vybojoval standardní situaci ze strany, jen kousek od pokutového území. Kovařík kroucenou ránou mířil pod břevno, ale Kovář famózním zákrokem vytáhl střelu konečky prstů na roh. Záhy ale Hála rozjel akci, přihrál Puškáčovi, který patičkou dal míč Jánošovi. Střední záložník Bohemky se do balonu opřel a nádhernou ránou poslal Bohemku do vedení. O pár minut později se Valeš chystal na odkop, načež kolem proběhl Kuchta a po kontaktu obou hráčů sudí nařídil penaltu. Míč si vzal Krejčí a střelou k levé tyči srovnal stav zápasu. V nervózním závěru padla rozhodující branka. balon se odrazil na malé vápno ke Kuchtovi, který míč lehce poslal podél Valeše k pravé tyči a přisoudil Spartě tři body. 

AC SPARTA PRAHA - BOHEMIANS PRAHA 1905 2:1 (0:0)
Letná • sobota 20.05.2023 • 15:00 • 3. kolo Skupiny o titul

Branky: 69. Krejčí z penalty, 85. Kuchta - 58. Jánoš (Puškáč)
Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf
ŽK: Kairinen, Zelený, Karabec, Kuchta - Jánoš, Kovařík, Prekop
Diváci: 17 155

AC Sparta Praha:
Kovář - Vitík, Panák (63. Laci), Sorensen - Mejdr, Krejčí, Kairinen (46. Sadílek), Zelený (46. Hojer) - Minčev (77. Daněk), Karabec (77. Mabil) - Kuchta
Trenér: Brian Priske

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš (75. Beran), Kovařík (75. Dostál) - Hála (83. Morávek), Matoušek (53. Puškáč) - Prekop (83. Mužík)
Trenér: Jaroslav Veselý