Hála: Chtěli jsme být aktivní

Derby na Letné zhodnotil záložník Martin Hála.

Hála: Chtěli jsme být aktivní

Porážku na Spartě okomentoval Martin Hála. Záložník Bohemky popisoval plány Klokanů do zápasu, svou střelu z prvního dějství, ale také momenty z druhé půle.

Vyvíjela se první půle ideálně?
Chtěli jsme na ně od začátku vylézt a být aktivní. Počítali jsme s tím, že jim to bude dělat problémy. Stopeři Sparty nejsou úplně ti, kteří by se pouštěli do nějakých velkých fotbalových věcí. Tento záměr nám vycházel. Spartu jsme do žádných šancí nepouštěli. Druhá půle se odehrávala relativně podobně. Možná měla Sparta opticky navrch, ale nedošlo k něčemu výraznému. Hrálo se tak až do té první inkasované branky. Tu jsme si ale dali prakticky sami a domácí si v podstatě nevytvořili nic. 

V prvním poločase jsi nebezpečně střílel...
Jak se sám znám, tak většinou se snažím něco vymýšlet a někomu nahrávat. Řekl jsem si, že to zkusím zlomit. Abych se přiznal, když jsem sledoval dráhu letu míče, viděl jsem ho v síti. Gólman to chytil opravdu fantasticky. Škoda, že to tam nespadlo.

Podílel ses na vstřelené brance. Překvapila tě Panákova rozehrávka?
Věděli jsme, že pokud je takhle necháme hrát, můžou něco podobného vyvést. Proto jsme na ně chtěli tlačit. Získali jsme balon a podařilo se nám zrealizovat akci do gólového konce. Šli jsme do vedení, ale mrzí nás, že jsme náskok neudrželi.

Sparta - Bohemians 2:1 (0:0)
Sparta - Bohemians 2:1 (0:0)
Penaltová situace byla pro všechny nepřehledná. Stihnul ses vůbec zorientovat?
Žádný hvizd rozhodčího jsem nezaslechl, takže jsem počítal s tím, že Valda (Roman Valeš . pozn. red.) má míč v ruce a běžel jsem dopředu. Na polovině hrací plochy jsem se ohlédl zpět za sebe a viděl, že si ho dal na zem. V tu chvíli jsem se zděsil, protože za ním byl Kuchta. Všichni začali křičet, tak jsem doufal, že se Roman rychle zorientuje. Bohužel to dopadlo tak, jak všichni ví. 

Sparta po vyrovnávací brance šla do rizika...
Chtěli urvat tři body pro sebe, takže to vzadu trošku otevřeli. Měli jsme tam nějaké náznaky, ale k našemu neštěstí se nepodařilo nic dotáhnout. Nakonec nám ještě dali gól. Můžeme si teď říct, že jsme hráli dobře, ale nemáme ze zápasu nic.