Už v úterý jedou Klokani do Plzně

Poslední venkovní utkání sezony odehrají Bohemians na západě Čech.

Už v úterý jedou Klokani do Plzně

Na další kolo Finále FORTUNA:LIGY, již čtvrté, se nebude čekat až do dalšího víkendu, jak bylo doposud zvykem. Po víkendových zápasech se ligové týmy vrhnou do akce už v úterý a ve středu. Tři zápasy ve Skupině o titul budou odehrány právě hned druhý pracovní den v týdnu. Bohemka se vydá na západ Čech, kde se večer utká s domácí Viktorií Plzeň. Do tamní Doosan Arény se Klokani vrací po dvou měsících. Naposledy si odvezli tři body, když se jim povedlo otočit nepříznivý vývoj, a to i bez vyloučeného Adama Kadlece. Tým Michala Bílka se jarní částí spíš protrápil. Vyhrát dokázal pouze pětkrát.

Základní část zakončili Západočeši na třetím místě s náskokem na své pronásledovatele, mezi něž patří také Bohemians. Současně však také se ztrátou na vedoucí duo pražských S, která spolu svádí boj o zisk mistrovského titulu. V nadstavbové části zatím získali svěřenci kouče Michala Bílka jediný bod, a to za domácí remízu se Slováckem. Ve druhém domácí zápase padli s Olomoucí (1:3). Naposledy usilovali o bod z Edenu, kde však nakonec těsně prohráli (1:2).

Plzeň - Bohemians 1:2 (1:0)
Plzeň - Bohemians 1:2 (1:0)
O soupeři se tradičně rozpovídal Ivan Hašek: Všichni známe situaci Plzně. Jedna věc je, že se už nikam v tabulce neposunou. Na druhou stranu, blíží se konec sezony a žádný hráč na světě se nechce loučit s nějakou neúspěšnou sérií. Pro ně je to navíc poslední domácí zápas. Stejně tak i pro trenéra Michala Bílka, o jehož odchodu už se v médiích mluvilo. Ani on určitě nechce, aby se s diváky loučil po neúspěchu. Plzeň v nadstavbě ještě nevyhrála, nedařilo se jí moc ani v závěru základní části. Nečeká nás zápas s odevzdaným soupeřem. Budou se chtít v domácím prostředí rozloučit vítězstvím. To od nich očekáváme. Víme, o co v těchto dnech hrajeme a chceme si z Plzně odvézt nějaký bodový přírůstek do tabulky. Nejlépe samozřejmě ten nejvyšší."

Klokani na jaře z Plzně odjeli s výhrou: Vzpomínáme si na ten jarní vzájemný zápas. Měli jsme tehdy štěstí, ale zase se nám dařilo držet Plzeň na uzdě. Až na pár momentů jsme jí nedovolili si vytvářet velké šance. Tenhle zápas bude zase o něco jiný. My jsme si na Spartě znovu dokázali, že pokud budeme plnit náš plán, nemusíme mít obavy z průběhu zápasu, ba i výsledku. Výkon z Letné si chceme přenést také do zápasu s Plzní."

Plzeň - Bohemians 1:2 (1:0)
Plzeň - Bohemians 1:2 (1:0)
Proti Západočechům není očekávaná absence Jedličky tou jedinou. Kvůli trestu za čtyři žluté karty nemůže nastoupit ani Valeš: Je trochu ironií osudu, že podobné problémy měla Plzeň před podzimním zápasem u nás, kdy se rozhodovalo mezi Tvrdoněm a Jedličkou. Brankář je v našem sportu citlivé místo, to všichni vidíme v lize napříč všemi týmy. Nikdo si však nemůže být jistý, kdo nakonec v brance nastoupí. Sedneme si nad tím, budeme zvažovat všechny aspekty a pro jednoho z nich se rozhodneme. Věřím, že ať nastoupí kdokoliv, bude připravený na sto procent."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
Vstupenky je možné stále pořídit online, ovšem ke koupi budou také na stadionu. Cena je jednotná 350 Kč. Pokud se do Plzně chystáte autem, můžete zaparkovat v parkovacím domě v blízkosti stadionu. Fanoušci se na zápas cyhstají společně autobusem, který v 17 hodin odjede ze Zličína. Zarezervujte si poslední volná místa u SLO Bohemians Martina Kurky (martin.kurka@bohemians1905.cz). Vstupenky na zápas lze v internetovém předprodeji zakoupit po kliknutí na tlačítko níže.