Poctivým výkonem dokráčeli Klokani ke třem bodům

Podruhé během jarní části dokázala Bohemka v Plzni uspět.

Poctivým výkonem dokráčeli Klokani ke třem bodům

Zpátky v nominaci uvítali trenéři útočníka Drchala. Rébus je čekal však úplně na jiném postu základní sestavy. Kvůli dohodě klubů nemohl v brance figurovat osvědčený Jedlička. Stopka za čtyři žluté karty poté "nařídila" distanc Valešovi. Otázku brankáře pro duel na západě Čech vyřešili trenéři nasazením Soukupa. 

Hrálo se však na druhé straně, než před debutantem v nejvyšší soutěži. Klokani napadali domácí rozehrávku, brankář Staněk vykopl míč po zemi. Směr míče vystihl Hála, který se pohyboval za hranicí pokutového území a střelou z prvního doteku zařídil Klokanům rychlé vedení.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Na opačné straně mířili do protiakce domácí. Po levé straně Klokanů unikal s míčem Kopic. Bývalý hráč Jablonce servíroval míč proti noze Durosinmimu. Plzeňský útočník střílel dobře k pravé tyči, ale brankář Soukup se uvedl velmi dobrým zákrokem, když přízemní střelu pravou nohou dokázal vykopnout. Do brejku vyrazili Pražané. Do pokutového území už pronikal Hála, ale Hejda ho ještě stihl zastavit alespoň za cenu nedovoleného zákroku. K přímému kopu zpoza šestnáctky se postavili Jindřišek s Kovaříkem. Exekuce se nakonec ujal zkušenější z této dvojice, ránu kapitána Bohemky ale srazila hráčská zeď na rohový kop.

Domácí Viktoria hrozila ze vzduchu. Jemelkův centr si našel Chorý, jehož zakončení dokázal tečovat na roh Vondra. Z následné akce přiletěl před Soukupa další nepříjemný balon. V roli zakončujícího hráče byl Durosinmi, který se vyšplhal nejvýše, naštěstí razantní hlavička hosta z Karviné letěla o kousek vedle. V tu chvíli byla Plzeň lepší. Durosinmi si narazil balon s Chorým, díky čemuž se vyhnul svým protihráčům a mohl postupoval vstříc brance. Kousek za velkým vápnem se mu otevřel prostor na střelu, čehož využil a pálil k levé tyči. Proti svižné přízemní ráně se vytáhl Soukup, jenž ji konečky prstů ji vyrazil na roh. 

V ofenzivě se připomněli Bohemians, kteří se vydali do protiútoku. Hálovu přihrávku na úplně volného Drchala výborně zablokoval Kaša. Autor první branky se zmocnil míče, napodruhé zvolil možnost přímého ohrožení branky. Jeho střela levačkou trable Staňkovi nadělal, protože neměla dostatečnou razanci a letěla mimo branku. K útoku opět zavelela Plzeň. Přetažený centr Buchy na zadní tyč vrátil Mosquera pod sebe na malé vápno. Své fyzické dispozice potvrdil Chorý, když se k míči protlačil a střílel, trestuhodně branku Bohemians ovšem přestřelil. 

Neproměňování šancí v podání Západočechů chytře trestali Pražané. Na útočné polovině měl balon v moci Jindřišek. Do šestnáctky poslal centr. Balon padal na malé vápno, kde Hůlka předčil Kalvacha a přesnou hlavičkou k pravé tyči určil dvoubrankový náskok do kabin. 

Do druhého dějství už nenastoupili Kaša s Mosquerou. Místo nich vyslal kouč Bílek do akce Řezníka a Vlkanovu. první jmenovaný se hned krátce po hvizdu ukázal v akci. Cpal míč před branku, ale Durosinmiho střelu zablokovali obránci. Míč se stihl ujmout Kopic, přehodil si ho na levačku, jenže i jeho střelu obranný blok zastavil. Balon se odrazil na šestnáctku proti noze Kalvachovi, proti jehož ráně se znovu vyznamenala obětavá defenziva Bohemians. 

Musela ale i nadále čelit nebezpečí. Další vysoký centr mířil totiž na Chorého. Domácí kanonýr zakončoval osamocený, naštěstí pro svěřence trenéra Veselého nad břevno. Pod tlakem hrající domácí se dále tlačili do zakončení. Pomocí dlouhého autového vhazování vhodili míč až před branku, kde ho Durosinmi sklepl proti noze Buchovi. Středopolař Plzně pálil uvnitř velkého vápna, ale brankář Bohemky rychlým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu výborně zneškodnil.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Svěřenci kouče Michala Bílka zkusili štěstí i střelbou ze střední vzdálenosti. Balon si na pravačku přichystal Bucha, technickou ránou Soukupa v brance však neohrozil. Naděje Plzně na drama pomalu zhasínala. Příležitost vykřesat alespoň poslední jiskřičku měl ten nejpovolanější, útočník Tomáš Chorý. Do pokutového území vnikl Havel. Odchovanec Klokanů nahrál pod sebe odskočenému Chorému. Vysoký útočník střílel z prvního doteku, jenže rychle proti němu vyběhl Soukup a zákrokem večera zneškodnil také tuto příležitost.

Ani v pětiminutovém nastaveném čase si poctiví Klokani nenechali pokazit večer zbytečným inkasovaným gólem a ze západu Čech si odvezli plný bodový zisk.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: „Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně a věděli jsme, že Plzeň bude mít motivaci, ale současně není v dobrém rozpoložení. Aktivitou jsme chtěli domácí znejistět. Z toho i plynul ten první gól, který nám pomohl a dostal domácí ještě pod větší deku. Prvních dvacet minut první půle bylo v naší režii. Ovšem pak jsme ztráceli míče, soupeř se dostával k našemu vápnu a sázel nám před branku centry. Přežili jsme velké šance a podržel nás brankář. Druhá půle začala velkým náporem Plzně. Od nějaké šedesáté minuty domácím došla víra, že můžou průběh zvrátit. Plzeň hrozila, nebylo to klidné utkání, ale soustředili jsme se na kvalitní defenzivu. Jedna fatální chyba nás před pár dny připravila o body, teď nám je přihrála."