Klokanům zbývá udělat poslední krok

Ligový ročník zakončí Bohemians v domácím prostředí proti Olomouci. 

Klokanům zbývá udělat poslední krok

Závěrečný ligový víkend sezony 2022/2023 je tady. Před rokem touto dobou už si Klokani po vítězné baráži mohli ulevit. Nyní mají opravdový závěr před sebou, ovšem naprosto odlišný. V sobotu odpoledne se potřetí v této sezoně utkají s Olomoucí, podruhé právě doma v Ďolíčku. V sázce je jen jedna věc, a to účast Bohemians v evropských pohárech po dlouhých letech. Sezonu jako z říše snů mohou svěřenci trenéra Jaroslava Veselého zakončit ve velkém stylu. Ďolíček hostil tento vzájemný souboj už v říjnu. Tehdy se po jednom gólu na každé straně body dělily. O Velikonocích určili remízu dvougóloví střelci Matoušek s Chytilem. Zda se ve třetím klání fanoušci dozví vítěze a poraženého, bude však jasno až v sobotu večer...

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Tým z Hané sice vstoupil do nadstavbové části, ale rozhodně od začátku neplnil pouze roli sparing partnera. Po porážce se Spartou odvezl všechny body z Plzně (3:1) a obral také Slovácko (2:2). Skvěle rozehraný měla Olomouc i zápas se Slavií, jenže dvoubrankový náskok ztratila a nakonec prohrála (2:3). Sezonu tak svěřenci kouče Václava Jílka zakončí v Ďolíčku.  

Asistent trenéra Ivan Hašek porovnal dvě vzájemná utkání: „Letošní dva zápasy s Olomoucí byly rozdílné. V tom prvním se potvrdila naše podzimní domácí ohraná písnička, čímž mám na mysli inkasovanou branku v úvodu zápasu. Poté jsme Olomouc zatlačili, byli lepší, vytvářeli si šance, jenže ze zápasu jsme brali pouze bod. V jarním utkání se zase aktivněji prezentovala Sigma a my trestali její chyby. Měla více šancí, ovšem my jsme bod dokázali uhájit."

Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Bohemians - Olomouc 1:1 (0:1)
Klokani půjdou do zápasu s jasným cílem: „Samozřejmě nám je jasné, o co hrajeme. Ty matematické propočty, které jsou v médiích probírány, vás prostě minout nemůžou. Nicméně se chceme soustředit na sebe a nepřemýšlet, jak se hraje někde vedle na Slavii. Naším cílem je podat koncentrovaný dobrý výkon. Věříme, že za něj budeme, podobně jako v předchozích zápasech, odměněni také bodově. Utkání je samozřejmě důležité, ale soustředíme se na něj stejně jako na každé jiné. Ve fotbale se stává, že pokud ten zápas stavíte nad nějakou hranici, přenese se vám to víc do hlavy a nedokážete se prezentovat tak, jak si představujete. Musím to zkrátka brát tak, že je to další zápas, dát do něj všechny síly a uvidíme, jak utkání dopadne."

INFORMACE PRO FANOUŠKY
V den utkání budou ke koupi už pouze vstupenky do kotle, a to za 250 Kč. Lístky na hlavní tribunu se ještě můžou uvolnit z rezervací permanentkářů. Kupte si lístek hned ZDE  a přijďte si naposledy v této sezoně do Ďolíčku pořádně zafandit.