Bohemka je v pohárové Evropě!

Klokani doma s Olomoucí prohráli, ale svou misi zvládli.

Bohemka je v pohárové Evropě!

Proti Olomouc se na úkor zdravotních potíží Soukupa vrátil do branky Valeš. Po jednozápasové odmlce byl zpět v základní jedenáctce Matoušek. První šanci připravil Dostál svým centrem, ovšem Hůlka hlavičkoval těsně vedle. Poté zkoušel Hála obloučkem překvapit Trefila, jeho střela však těsně minula levou tyč. Na opačné straně Sláma přihrávkou našel osamoceného Pospíšila, kterého skvělým zákrokem vychytal Valeš. Držení míče si užívala více Olomouc, která i ukončila pasáž bez střely vstříc brance. Po třiceti minutách hry měl balon na levačce Navrátil. Na Valeše vyslal nepříjemnou jedovku, zkušený gólman si ale poradil. Záhy se za dlouhým pasem Köstla vydal Matoušek a předal míč Hálovi, ale jeho střela byla sražena na roh. V závěru poločasu pálil za šesntáctkou Matoušek, ale branku minul. Záhy ještě Jánoš odcentroval na Prekopa, jehož hlavičku lapil Trefil.

Po přestávce znovu jako první zahrozil Hůlka. Tentokrát ho svým centrem našel Kovařík, ale Sigmu od inaksované branky uchránil Pokorný, který míč mířící za čáru odkopnul pryč. Do vrtule pak kopl Matoušek, když se vyhnul olomouckým obráncům a stíhaný tím posledním pelášil k brance. Míč předložil Hálovi, který zakončil nad branku. V podání Hanáků napřáhl ke střele Chvátal, ale svým střeleckým pokusem pouze protáhl gólmana Valeše. Rozuzlení přišlo v závaru, kdy se prodral k balonu Beneš, který hlavou zařídil Sigmě výhru.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK SIGMA OLOMOUC 0:1 (0:0)
Ďolíček • sobota 27.05.2023 • 16:00 • 5. kolo Skupiny o titul

Branky: 87. Beneš
Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Hájek
ŽK: Vraštil (Olomouc)
Diváci: 5812

Bohemians Praha 1905:
Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (62. Beran), Kovařík - Matoušek (68. Drchal), Hála (68. Mužík) - Prekop (62. Puškáč, 79. Bartek)
Trenér: Jaroslav Veselý

SK Sigma Olomouc:
Trefil - Vraštil (84. Kramář), Beneš, Zmrzlý - Chvátal, Breite (73. Dele), Pospíšil, Sláma (46. Pokorný) - Vodháněl (62. Fortelný), Navrátil (62. Zorvan) - Chytil
Trenér: Václav Jílek