Stadion pro Evropskou konferenční ligu UEFA

Bohemians mají kromě Ďolíčku připravenou i další variantu.

Stadion pro Evropskou konferenční ligu UEFA

Čekání na evropské poháry fanouškům Bohemians po 36 letech skončilo. Tým trenéra Veselého odehrál skvělou sezonu, na jejímž konci se ze čtvrtého místa kvalifikoval do 2. předkola Evropské konferenční ligy UEFA. Nejen příznivci Klokanů si pokládají zásadní otázku - kde bude Bohemka poháry hrát?

Není tajemstvím, že Městský stadion Ďolíček je na pokraji provozuschopnosti, pokud se díváme na nároky současné doby. "Náš domácí stadion má velkou řadu limitů a omezení. V pátek očekáváme návštěvu z FAČR včetně pana předsedy Petra Fouska, abychom objektivně zhodnotili, zda je vůbec možné v Ďolíčku poháry hrát," nastínil situaci ředitel klubu Darek Jakubowicz.

V současnosti je v Ďolíčku mimo provoz sektor C, v evropských pohárech navíc nesmí být sektory na stání. Pokud by klub nedostal výjimku, je řešením do kotle nainstalovat zpět sedadla nebo sektor vůbec nevyužít. V obou případech by došlo ke snížení kapacity, což vzhledem k očekávanému zájmu fanoušků není žádoucí. "Uzavření sektoru v takovém případě nechceme mít jako variantu. Jsme připraveni sedadla do kotle vrátit. Musíme ale zhodnotit celkový stav i sportovní a ekonomickou stránku věci," doplnil Jakubowicz.

Pokud by se Evropská konferenční liga UEFA hrála mimo Ďolíček, bylo by to na Letné. Se Spartou už má klub uzavřenou smlouvu. "Hledali jsme stadion v Praze, který by parametry splňoval. Slavia s námi do jednání vstoupit ani nechtěla, naopak se Spartou jsme domluvení. Fanoušci se ptali i na stadion Pardubic, že by teď ony pomohly nám. Ale pokud se budeme z Ďolíčku stěhovat, dává smysl stadion blízko a s větší kapacitou, abychom uspokojili co největší počet zájemců," uzavírá ředitel Bohemians.

O místě, kde Klokani na přelomu července a srpna nastoupí, se rozhodne v příštích dnech. Přesto i nadále pokračují jednání s Magistrátem hlavního města Prahy. "Jednání jsou teď ještě intenzivnější a určitě se pokusíme, aby v létě MHMP pomohl s nejnutnějšími opravami na městském stadionu. Fanoušci se nám hlásí dobrovolně na brigády. Ty proběhnou, i kdybychom poháry hráli jinde," vysvětlil Martin Kurka, předseda dozorčí rady a SLO klubu, který má rekonstrukci Ďolíčku na starost.

#BOHEMKADOTOHO