Zítra se uskuteční Ďolíček Fest 2023

Na pódiu zahrají třeba The Silver Spoons nebo Fast Food Orchestra

Zítra se uskuteční Ďolíček Fest 2023

Městský stadion Ďolíček není pouze místem pro fotbal. Nežije jen jednou za dva týdny o víkendu, ale Bohemians pro něj hledají další možnosti využití, aby byl přístupný a využitelný i pro širší a nefotbalovou veřejnost. Již několik let se během prázdnin mění na letní kino a vloni hostil pilotní projekt s názvem Ďolíček Fest. Druhý ročník už je za dveřmi.

Letos s podtitulem Mighty Sounds Warm-Up, protože právě pořadatelé populárního festivalu přiložili ruku k dílu a pomáhají s organizací festivalu na Náměstíčku našeho stadionu. Festival se uskuteční už zítra, tedy v úterý 6. června 2023 od 16 hodin. "Jsem rád, že máme možnost spolupracovat s takovými profíky na poli organizace festivalů. Termín jsme volili po dlouhé úvaze a pracovní den téměř uprostřed týdne je pro takovou akci nejvhodnější. Během víkendu lidé často odjíždějí z Prahy. A pokud zůstávají, nabízí jim metropole nepřeberné množství možností, jak trávit volný čas. Věříme, že za svou oblíbenou kapelou si cestu do netradičního prostředí najdou i v týdnu," vysvětluje volbu termínu Martin Kurka za organizátory z Bohemians.

WYFE
WYFE
Jednou z vystupujících kapel bude WYFE. Nelze snad ani spočítat, kolik kapel vzniklo ve tři ráno na baru. Jen drtivé procento z nich ale dokázalo přežít následnou kocovinu, a ještě ze sebe vykřesat takový skvost, kterým se může pyšnit nově vzniklá kapela WYFE. Jejím debutovým singlem "Is This It?" vstoupil 5. června 2020 na českou hudební scénu hlas, který tu nemá obdoby. Hluboký, tajemný, medově silný a přitom jemný. Hlas, který vás chytne za srdce a nepustí. Už s prvními tóny do Vás vstoupí nečekaný pocit satisfakce a saturace. Zajímavý je už samotný fakt, že tento hlas byl dlouhá léta utajen, ačkoli se jeho majitel pohybuje na hudební scéně jako ryba ve vodě. Po působení v mnoha kapelách totiž členům nově vzniklé kapely WYFE došlo, že v rámci kapely patří jinam, na jinou pozici. Z dlouholetého frontmana a zpěváka po tak letech stal "jen" kytarista a z "obyčejného" kytaristy se po letech stal frontman a zpěvák vybavený jedinečným hlasem. Kluci se konečně našli a poprvé se ve svých rolích cítí jako doma. Debutová deska WYFE vyšla podzim roku 2021.

V rámci programu vystoupí také DJ Buqi. Fanouškovská ikona, rude boy a legendární DJ hrající ska, reggae nebo rock´n´rol.

The Silver Spoons
The Silver Spoons
Další kapelou budou The Silver Spoons. Anglicky zpívající česká indie pop-rocková kapela z Prahy,aktivní již téměř 6 let. Kapelu tvoří zpěvák anglicko-francouzského původuAugustine Dunn, Dimitrije Maksimovic, Jan Janíček, Jaroslav Janda a Štěpán Bína.Kapela vyčnívá osobitými a energickými vystoupeními, které si získají každé publikumkombinací tanečních melodií a barevných kytarových riffů.Na konci roku 2018 vydala kapela svůj singl „He’s Got My Money Now“, který jidostal do mainstreamového povědomí a který vypráví o strastiplné cestě muzikantaza úspěchem v dnešním hudebním průmyslu.Díky této písničce a dalším dvěma singlům si kapela vysloužila cenu Žebřík za Objevroku 2018, Cenu OSA za Nejúspěšnějšího mladého skladatele či dvě nominace naHudebních cenách Evropy 2 včetně Kapela roku 2020.Kapela v lednu 2022 vydala dlouho očekávané debutové album “Come and Get it”,na kterém se podílel legendární Danny Saber jako producent několika písní

A tím se dostáváme k headlinerům celého festivalu. Nomádi tuzemských i zahraničních dálnic, Fast Food Orchestra rozváží reggae a ska rytmy po klubech i festivalech již od roku 1998. Poslední z diskografie devíti desek nese název Vezmu tě s sebou. Největší devizou kapely jsou však živá hraní, při kterých s oblibou vtahují diváky do děje.

VSTUPNÉ
250 Kč - cena pro prvních 100 ks vstupenek
300 Kč - cena pro vstupenky s pořadovým číslem 101-300
350 Kč - cena pro všechny další vstupenky v předprodeji
400 Kč - cena na místě v den konání akce

Děti do 140 cm nebo 12 let a vozíčkáři se mohou festivalu zúčastnit zdarma.

>>> VSTUPENKY KOUPÍTE ZDE <<<