Pohádka o cestě do Evropy - část první

Projděte si s námi krásný ligový ročník od samého začátku.

Pohádka o cestě do Evropy - část první

Sezona 2022/2023 dospěla ke svému konci. Vyrovnaný, ovšem pro Klokany úspěšný ročník je minulostí a v těchto dnech si celý tým užívá zaslouženého odpočinku, aby zanedlouho začal přípravu na novou sezonu. Ta pro něj bude mimořádná, a to díky účasti v evropských pohárech. Nyní je ovšem na řadě se ohlédnout za kompletním příběhem nedávno skončeného ročníku. Dnes pro Vás máme dvě kapitoly unikátního příběhu.

KAPITOLA 1: DO PŘÍPRAVY SE ZMĚNAMI
Ještě před samotným startem sezony podepsal s klubem kontrakt trenér Jaroslav Veselý, který vedl Klokany v závěru ligy a zvládl úspěšnou misi v podobě cesty za záchranou. Do nové sezony šli Bohemians také už s novým dodavatelem sportovního vybavení, jímž se stala Puma. Na prvním srazu už chybělo několik hráčů z jarního kádru. Jmenovitě šlo o zadáky Jiřího Bederku, Dominika Haška a Jana Vondru. Z různých důvodů nepokračovala ani angažmá Jakuba Fulneka, Jana Chramosty, Ibrahima Keity, Daniela Marečka, Antonína Vaníčka a Michaela Ugwa. Ještě před startem samotné letní přípravy bylo jisté, že tým posílí záložník Martin Hála. Brankářské duo Valeš + Bačkovský doplnil Soukup a svou štaci u Botiče si prodloužil univerzál Ondřej Petrák. Jen krátce po startu přípravy dorazila zvučná posila z Ostravy, záložník Adam Jánoš. Třetí letní posilou byl srbský levonohý obránce. Stefan Vilotić. K týmu se připojili mladíci Radek Lehovec, Denis Vala, Michal Vrána a Vladimír Zeman. Z hostování ve Viktorii Žižkov se vrátili Vojtěch Novák s Pavlem Osmančíkem. V letní přestávce došlo také k prodloužení stávajícího kontraktu s důrazným stoperem Danielem Köstlem. Defenzivní univerzál se pod úspěšnou baráž podepsal gólem v domácím klání s Opavou. Svou další fotbalovou budoucnost se rozhodl spojit právě s prostředím v Bohemians, a to až do konce příštího roku (2024).

Bohemians - Příbram 2:2 (2:0)
Bohemians - Příbram 2:2 (2:0)
KAPITOLA 2: POPRVÉ V NOVÝCH DRESECH
S novou sportovní značkou byla spojena i změna provedení hráčských dresů. Po jedné sezoně se svislými pruhy se Klokani vrátili znovu k vodorovné variantě. Poprvé se v nich Zelenobílí ukázali v Uhříněvsi, a to v rámci přípravného utkání s Táborskem. Fanouškům ukázaly nejen posily, ovšem i odchovanci. Duel s týmem z jihu Čech určitě nenudil, neboť diváci viděli celkem osm branek. Do střelecké listiny se zapsali právě Novák, Vala, ale také Vrána. Ke druhému utkání oproti prvotním plánům nastoupili Klokani v Humpolci proti polskému KS Cracovia. V útulném prostředí Bohemka otočila nepříznivý vývoj a zvítězila. Následovalo tradiční soustředění v Rakousku, i když tentokrát v jiné lokalitě. V osmi dnech se svěřenci trenéra Veselého utkali s rakouskými St. Pöltenem a Lieferingem, dále ještě vyzvali maďarský Újpest FC. Výsledkem byly tři výhry, šest nastřílených gólů a dvě čistá konta. Pozitivní naladění nabourala až generálka s Příbramí. Pohodový průběh první půle a dva góly k tomu zajistily v Ďolíčku dobrou náladu, jenže po pauze Středočeši srovnali a zápas skončil remízou. Konečnou podobu dal výsledku Osmančík, toho času už na hostování u Litavky.

Na pokračování se vyspěte a ve čtvrtek pokračujeme...