Pohádka o cestě do Evropy - část druhá

V dnešním příběhu se společně podíváme na vstup do FORTUNA:LIGY.

Pohádka o cestě do Evropy - část druhá

Dnes se vrátíme do příběhu, který napsali Klokani v uplynulé sezoně. V rámci úterního vydání jsme si připomněli samotnou letní přípravu, kterou doprovázely také nové dresy a změny v týmu Klokanů. Dnes na řadu přichází další dvě kapitoly. V nich už se konečně podíváme na vstup do FORTUNA:LIGY.

KAPITOLA 3: VZHŮRU DO LIGY!
Tradiční množství otázek před prvním kolem se nabízelo i teď. Horký start na hřišti ambiciózního Jablonce ani nenasvědčoval, že by měl Klokany čekat lehký start. Předzápasové prognózy se však ukázaly jako mylné. Poctivý výkon Pražané dokázali povýšit i trestáním hrubek Severočechů a zrodila se výhra rozdílem třídy. Právě tento zápas odstartoval jasné pravidlo: zápas venku = Klokani v černém! Přitom ještě v týdnu před utkáním šlo o volbu nouzové, avšak nucené, varianty. Domácí premiéra byla rovněž symbolem podzimních zápasů, jenže už v tom negativním pohledu. Klokani inkasovali gól hned v úvodu. Ačkoliv dokázali utkání otočit a vedli už 3:1, nakonec se s ostravským Baníkem rozešli smírně po remíze 3:3. Ke třetímu utkání odcestovali v černých dresech do Teplic, kde byl vyloučen Květ. Počet hráčů na hřišti srovnal svým vyloučením Mareček a v samotném závěru Křapka přisoudil tři body Klokanům. Mimochodem gólem po totožné akci, kterou pokořil důrazný stoper o týden dříve defenzivu ostravského Baníku.

Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
Jablonec - Bohemians 0:3 (0:1)
KAPITOLA 4: ZMĚNY NA ZÁVĚR TRANSFEROVÉHO OKNA
Povedený vstup do soutěže měl i své "stinné" stránky. Kolem dua Květ + Hronek začalo kroužit několik zájemců. Ještě na podzim se kádr Klokanů v kvalitě rozšířil. Z pražské Sparty posílil útočnou vozbu důrazný blonďák Václav Drchal. Výměnu poté Klokani provedli s Votroky. Na východ Čech se stěhoval Matěj Koubek, do Ďolíčku naopak nevyužívaný Erik Prekop. Velkým tématem byl ještě jiný příchod. Do Ďolíčku se po třinácti letech vrátil záložník Jan Morávek.