Dal jsem jen jeden gól, tvrdí Karel Doležal

Když se včera <b>Karel Doležal</b> připravoval k obnovené premiéře v zelenobílém dresu, dostal jako ryzí obránce zcela nezvyklý pokyn. Běž na hrot útoku a rozděluj nakopávané míče, slyšel od trenéra Borovičky. Měl jen dvaadvacet minut na to, aby se pokusil zařídit vymazání jednogólového, později dokonce dvougólového manka. Téměř se mu to podařilo, na obou gólech se výrazně podílel.

Dal jsem jen jeden gól, tvrdí Karel Doležal

Nejdříve se natahoval po střele Matuszneho a míč skončil poprvé v síti. Hlasatel připsal střelecký úspěch Doležalovi a od něj to opsala i média. Jenže bylo to neprávem. "Kamilovu střelu jsem v žádném případě netečoval," přiznal se hráč, který přišel na roční hostování z Teplic. Podobou větu nahlásil ihned po gólu i rozhodčímu Helebrantovi. "Přišel se mě zeptat, jestli jsem se dotkl, řekl jsem mu pravdu," sympaticky se zřekl možnosti připsání druhého ligového gólu. Možná za odměnu se jej dočkal o několik minut později, jeho snížení na 2:3 ale přišlo příliš pozdě.

Před loňskou sezónou se bývalý trenér Petržela rozhodl, že Doležala ve svém týmu nepotřebuje. "Nechci hráče, kterému desetkrát něco řeknu a on pojedenácté udělá něco jiného," nevyjadřoval se tehdy příliš lichotivě nynější kouč Mladé Boleslavi. "Nechci to komentovat," odmítal sdělit svůj názor Doležal, když v Roudnici v přípravném zápase sledoval svůj budoucí tým.

Vysoký obránce tedy šel zkusit štěstí do Teplic, jenže tam příliš fotbalové radosti neprožil. V sestavě se téměř neobjevoval a tak přivítal možnost návratu do Ďolíčku alespoň na roční hostování. "Karel je typ fotbalisty, který nám může pomoci," pochvaloval si obchod trenér Borovička, který o Doležala velmi stál.

Role útočníka Karla nezaskočila, už se s podobnou situací na hřišti setkal. "Když se prohrávalo, dostával jsem pokyn, abych to šel do vápna zkusit." Nakonec to body nepřineslo, nedalo se už zachránit to, co se pokazilo na druhé straně. "K zápasu se vyjadřovat nebudu," nechtěl málomluvný Doležal hledat příčiny první podzimní porážky.