Kluci vás teď potřebují, vzkazuje Šnajdr z Olomouce

Ještě stihl v zelenobílém dresu vstřelit dvě branky v přátelském zápase s Roudnicí a už se stěhoval na Hanou. <b>Bohuslav Šnajdr</b> se vrátil zpět do HFK Olomouc, do týmu ze kterého k nám v roce 1999 přišel. V neděli jeho mužstvo odehrálo druholigový zápas v Mladé Boleslavi, kterou trénuje pro změnu bývalý kouč Vlastimil Petržela. Bob Šnajdr ale kvůli zranění z přípravného utkání s Baníkem Ostrava musel zůstat na tribuně...

Kluci vás teď potřebují, vzkazuje Šnajdr z Olomouce

“Je to smůla, vidím to tak na tři týdny, mám natržený stehenní sval,” hlásil smutně, když dosedal na sedadlo útulného stadionku ve městě Škodovek. Jeho přestup před začátkem ligové sezóny byl bleskový, Bob lituje, že se ani nestihl pořádně rozloučit s fanoušky. “Volali mi z HFK, jestli bych se k nim nevrátil. Došel jsem za trenérem Borovičkou, abych se ujistil o svém postavení v Bohemce. Trenér mi naznačil, že se mnou příliš nepočítá a to rozhodlo,” popisuje svůj přesun. “Bylo mi to trošku líto, protože rodině se v Praze moc líbilo, ale na druhou stranu se stěhují domů, takže by to neměl být problém. I pro mě to bylo trochu zklamání, přeci jen jsem šel o ligu níž, ale zase jsem měl po dlouhé době místo v sestavě.”

Ve novém klubu pro něj místo v základní jedenáctce bylo připravené, ale týmu se výsledkově příliš nedařilo. Pouhý jeden bod sestřelil ambiciózní mužstvo ke dnu druholigové tabulky. “Je to škoda, ty zápasy vůbec nebyly z naší strany špatně odehrané, ať už s Plzní nebo Opavou jsme byli vyrovnaným soupeřem, i když třeba výsledek 0:3 v Plzni tomu nenasvědčuje,” lituje Šnajdr.

Vylepšit bilanci si mohli olomoučtí hráči proti jednomu z favoritů soutěže, Mladé Boleslavi. Na hřišti se během zápasu objevilo hned několik bývalých klokanů. Na straně Boleslavi Bednář, Zeidler a Kulvajt, u Olomouce se v týmu objevil Luděk Zdráhal. “Bude to jasná dvojka,” odvážně tipoval před zápasem Šnajdr. Nakonec mu tip nevyšel, protože jeho tým opět přišel o všechny body, pohrdl dokonce nabízenou penaltou a prohrál 1:2.

Náladu v mužstvu Šnajdr trefně přirovnal k momentálnímu rozpoložení hráčů Bohemky. “Je to také všechno v psychice, potřebujeme se chytit jedním nebo dvěma vydařenými zápasy, potom se my i Bohemka vyhrabeme,” doufá v lepší zítřky a pro svůj tým, který během pěti let postoupil z župního přeboru až do druhé ligy, plánuje vyrovnání loňského devátého místa. “To byl historický výsledek, vedení klubu si letos dávalo ještě vyšší cíl, ale uvidíme po tom slabším začátku,” uvažuje.

Bob se živě zajímal o dění v Bohemce, jaká je nálada v kabině a mezi fanoušky. “Hlavně choďte dál, mějte trpělivost, kluci vás teď nejvíc potřebují. Uvidíte, že po patnáctém kole už bude pohled na tabulku úplně jiný,” vzkazuje příznivcům klokanů.