Melecký čekal do poslední chvíle

Bohemka nemá v poslední době se zahráváním pokutových kopů příliš dobré zkušenosti. V živé paměti je ještě vypadnutí z Poháru ČMFS po penaltovém rozstřelu v Prachaticích. Možná si na něj vzpomněli i fanoušci včera ve 40. minutě utkání se Zlínem. Hostující Mucha podrazil Libora Baláže a čekalo se, kdo na sebe vezme zodpovědnost. "Byl jsem určený společně s Ondrou Szabem, nejdřív jsem chtěl napálit míč bombou doprostřed brány, ale nakonec jsem si do poslední chvíle počkal na pohyb brankáře," popisoval <b>Marcel Melecký</b>, jak otevřel skóre zápasu.

Melecký čekal do poslední chvíle

Marcel byl jedním z těch, kdo v Prachaticích nezaváhali. Jednu penaltu už v lize proměnil - v loňském nádherném, byť prohraném, utkání v Liberci.

V posledních dvou utkáních nastoupil Melecký po delší době v základní sestavě na místě levého záložníka, pro něj nepříliš obvyklém místě. "Nemocný je Radek Šírl, beru to trochu jako záskok za něho, ale samozřejmě se snažím, abych v sestavě vydržel."

Typickým Meleckého místem byl střed zálohy. "Budu hrát, kam mě trenér postaví. Ale když bych měl oba posty porovnat, více mi vyhovuje střed zálohy. Člověk se tam mnohem víc potká s míčem. I styl bránění je odlišný, musím se mnohem víc zatahovat."

Marcel litoval ztráty dvou bodů, i kdyý velmi dobře věděl, že nakonec mohla Bohemka i prohrát. "O přestávce jsme si v kabině řekli, že nesmíme soupeře pustit do hry, ale přesně to se stalo. Vedení nás uspokojilo, to se nám nesmí stávat."