O Šenkym rozhodne představentvo

Odchod Zdeňka Šenkeříka do Jablonce je stále zahalen tajemstvím. O všem se rozhodne na pondělním zasedání představenstva Bohemians, které proběhne po zápase s Teplicemi. Pokud Jablonec potvrdí nabídku, jež předložil, nemělo by odchodu talentovaného útočníka nic bránit. Jablonec nabízí jen finanční náhradu, za ní chtějí funkcionáři Bohemians pořídit dva hráče. "Nechceme nikomu bránit a pokud se Zdeněk rozhodl odejít, musíme to respektovat," říká ředitel klubu Jan Kavalírek. Ten ještě minulý týden popřel zájem Jablonce o útočníka klokanů...

Zástupci Jablonce totiž jednali jen s předsedou představenstva Pavlem Švarcem. "Nejdříve jsme oslovili Bohemku, až poté hráče. Od začátku jsme jednali jen s panem Švarcem, předložili jsme určitou finanční nabídku, se kterou druhá strana souhlasila," odhalil zápletku sportovní ředitel severočeského klubu Michal Doležal.

Šenkeřík v pátek řekl Jablonci své ANO a odstartoval tak finální jednání. Představenstvo Bohemians v pondělí rozhodne o tom, zda přijme finanční nabídku Jablonce. "Ta částka je zajímavá, ale jen pokud ji doprovodí další hráčské příchody. Měli by přijít dva hráči z jiného prvoligového klubu. Pak bychom s nabídkou Jablonce souhlasili," řekl Pavel Švarc. Severočeský klub má úzké vazby s jedním pražským klubem, a tak lze očekávat hráčskou "lavinu" právě odtud. "Žádnou hráčskou kompenzaci Bohemians nepožadovali. O posilách jednají s jinými kluby," potvrdil spekulace člen jabloneckého vedení Doležal. Částka za Šenkeříka by podle znalců fotbalového zákulisí neměla přesáhnout 5 miliónů korun.

Trenér Jablonce Vlastimil Palička považuje celou záležitost za hotovou věc a při otázce na Šenkeříka se mu ve tváři objeví úsměv. "Jsem rád, že se tak rozhodl. Byl mezi vytipovanými hráči, kteří mají našemu týmu na jaře pomoci. Tento typ útočníka nám chybí. Zdeňka znám z jeho krátkého působení v Olomouci a také jsem ho sledoval v Bohemians. Je to agresivní, rychlý, dynamický útočník. Už jsem s ním mluvil a nastínil jsem mu jeho úkoly v našem týmu. Myslím, že přestup prospěje jemu i Jablonci."

Odchod Šenkeříka by měl paradoxně odstartovat posilování týmu Bohemians. Kromě dvou zmíněných fotbalistů by měl přijít minimálně jeden útočník a dva obránci. "Chtěli bychom v zimě přivést asi tak pět kvalitních hráčů," tvrdí odhodlaně Švarc. Co se týče dalších odchodů, odpověď je zatím ve hvězdách. Odpovědnost ovšem neleží jen na Švarcovi, což potvrzuje i ředitel Kavalírek "Pod každou smlouvou musí být dva podpisy. Můj a pana Švarce, jinak nikdo odejít nemůže."