Atmosféra v kabině se nedala popsat

"Po bezbrankové první půli jsme si řekli, že nás čeká posledních pětačtyřicet minut podzimu a vymačkáme ze sebe všechno. Bohužel se opakoval průběh zápasu posledních několika kol. Atmosféra v kabině po zápase se ani nedá popsat," soukal ze sebe stoper <b>Ondřej Švejdík</b>, jenž do Bohemky přišel z druholigové Opavy a pomalu se zabydluje v základní sestavě. "Děláme pořád stejné chyby. Navíc jsme věděli, že Žižkov má výborné standardky a dostaneme z nich tři góly…Jestli k nim pomáhal domácím sudí Jára? Určitě také, ale začít musíme především u vlastních chyb a těch děláme hrozně moc. K výkonu rozhodčího se nechci vyjadřovat," doplnil ´Švejďa´.

Atmosféra v kabině se nedala popsat

Ondřej přišel do Vršovic jako defenzivní záložník a na tomto postu i nastoupil ve svém premiérovém zápase v Jablonci. Jenže pak se zranil Libor Janáček a při nevalné formě Ivana Dvořáka musel zaskakovat poslední dva zápasy ve stoperské dvojici s Mírou Obermajerem. „Víc mi vyhovuje hrát v záloze, ale musím hrát, kam mě určí trenér,“ použil klasickou větu. „Leží na mně veliká zodpovědnost, každá chyba je mnohem víc vidět než ve středu hřiště. A co si budeme povídat, když se hraje o záchranu, je to o zkušenostech a především o sebevědomí a to nám teď chybí,“ potvrdil známou pravdu, že v boji u záchranu jsou hráči pod velkým tlakem a nevěří si.

Hráči mají nyní týden volno, pak je v plánu herní příprava a přátelské zápasy, následovat bude nabírání kondice. „Něco se musí změnit, každý ale musí začít hlavně sám u sebe, nehledat problémy jinde.“