Majoritním akcionářem klubu je stále Švarc

Od začátku tohoto roku se v různých periodách objevují články o nárocích Michala Vejsady na akcie fotbalového klubu. Vedení Bohemians tyto snahy o převzetí většinového podílu odmítá a nehodlá se k nim obšírněji vyjadřovat. Michal Vejsada tvrdí: "Od pátku mám v držení zatímní listy na 825 z 1500 akcií, tedy 55 procent. Měl bych dostat výměnou za zatímní listy skutečné akcie, které mezitím byly fyzicky vydány.“ Současný majitel a předseda představenstva Pavel Švarc oponuje: „Není to pravda. Majoritním akcionářem jsem já.“

Bývalý reprezentant v řecko-římském zápase Michal Vejsada podle svých slov půjčil Pavlu Švarcovi 2 milióny korun. Za ně dostal 200 kusů akcií. „Společnost Euro grill, s.r.o., dne 1. 4. 2002 uzavřela smlouvu o prodeji akcií FC Bohemians Praha, a.s., s majoritním vlastníkem akcií panem Švarcem,“ říká Vejsada, sám jednatel společnosti Euro grill. Podle Vejsady Švarc neplnil podmínky smlouvy a společnosti Euro grill tak propadla další část akcií (625 kusů), která zajišťuje Vejsadovi většinový podíl.

Pavel Švarc jeho verzi popírá. „Ano, smlouvu jsem s ním podepsal, ale ne 1. dubna, nýbrž 17. června," vysvětluje prezident Bohemians.  „Pan Vejsada nesplnil to, k čemu se zavázal, tedy že sežene pro Bohemians silného partnera, proto jsem od smlouvy odstoupil. Pan Vejsada se však začal točit na jednom bodě, na jehož základě teď chce opanovat celý klub. Tvrdí, že jsem ho o změnách v klubu neinformoval, což není pravda," řekl Švarc pro deník Sport 18.1.2003.

Michal Vejsada pracoval v Bohemians v minulých letech jako technický ředitel a až do současnosti velmi úzce spolupracuje s Jiřím Novákem, bývalém hráčem a sekretářem klokanů.  „Dříve jsme spolupracovali. Pan Vejsada dokonce sehnal pro Bohemians několik sponzorů a dostával za to provize. Naopak díky kontaktům přes Bohemians získal zajímavé obchodní možnosti pro své podnikání,“ popsal své styky s panem Vejsadou Pavel Švarc v nedávném rozhovoru na oficiálních internetových stránkách Bohemians.

O celém sporu má rozhodnout soud pro Prahu 2. V současnosti je jasné jedno.  „Majoritním akcionářem jsem já,“ říká Švarc. O tom, jak to bude do budoucna, ukáže až rozhodnutí soudu.