Obajdin nesouhlasí s trenérem

"Jsem s ním spokojen. Odvádí to, co si představuju," říká o hře Josefa Obajdina trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší. "Trenér na to může mít svůj názor. Já ze svých výkonů nemám rozhodně dobrý pocit," posteskne si samotný hráč. <b>Josef Obajdin</b> přišel do vršovického Ďolíčku na začátku jarní části ligy. Sparta ho sem půjčila na půl roku, aby pomohl zachránit ligovou příslušnost pro zelenobílé. Ovšem angažmá v dresu s klokanem na hrudi se zatím určitě neodvíjí podle představ dvaatřicetiletého útočníka.

Obajdin nesouhlasí s trenérem

Klokani mají problémy především s defenzívou, Obajdin měl týmu prospět zkušeností a schopností podržet míč. „Pepík hrál v posledním zápase proti Blšanům velice dobře. Jsem s ním spokojený, i když zatím nedal branku. Chci po něm, aby do útoku přinesl především zkušenost,“ říká na adresu bývalého reprezentanta trenér Uhrin. Ovšem z tribun se často ozývá hlasitá kritika Obajdinových výkonů. Hráč si toho je vědom. „Chápu fanoušky, že nejsou spokojení. Já jsem si své výkony představoval také jinak. Jsem tu dva a půl měsíce a pořád si zvykám na nové spoluhráče, na prostředí. Určitě je to poznat,“ ohlíží se Obajdin kriticky na své dosavadní působení v Bohemce.

Dvaatřicetiletý útočník zatím nastoupil šestkrát v základní sestavě Uhrinova týmu. Dva zápasy musel vynechat kvůli zranění kolena. Jeho bilance je zatím žalostná – 0 gólů a 1 asistence. Zatímco další zimní posily střílí góly, Obajdin na svůj gólový zásah čeká už půl roku. Naposledy se trefil ještě v dresu Sparty – 26.října v Jablonci. „Nechci po něm, aby střílel góly, ale aby je připravoval pro své spoluhráče. A to plní perfektně,“ hájí ho Uhrin. „Někdo si možná myslel, že tady budu rozhodovat zápasy, ale rozdíl v tlaku na mužstvo mezi Spartou a Bohemkou prakticky není. Na Letné se musí vyhrávat kvůli titulu, tady kvůli záchraně,“ připomíná Obajdin.

V čem je velký rozdíl, to jsou kádry obou týmu. „Sparta skupuje to nejlepší, co je u nás k mání, na Bohemce jsou sice také výborní fotbalisté, ale většinou velmi mladí a v lize neotrkaní. V boji o záchranu jim pak zodpovědnost svazuje nohy a oni nepředvedou to, na co mají. Ti kluci umí mnohem více, ale ukáží to, až budou hrát v pohodě,“ věří v lepší zítřky autor 57 ligových gólů. Fanoušek si řekne: Obajdin jde v létě zpátky do Sparty, tak mu je jedno, jestli se Bohemka zachrání. „Já pevně věřím v záchranu. V létě půjdu zpět na Letnou, ale když budu předvádět podobné výkony jako teď, tak mě asi chtít nebudou. Mám tam ještě rok smlouvu, tak uvidíme,“ je si vědom nejisté budoucnosti.