Martin Charvát se chce v létě rvát o šanci

"Jsi nadějný gólman, počítáme s tebou," slýchá před každou sezónou brankář <b>Martin Charvát</b>, který si přesto dosud nepřipsal žádný ligový start. I proto uvítal letošní odchod do třetiligových Semic, kde se stal gólmanskou jedničkou. Po sezónách odsezených na lavičce to pro něj byla příjemná změna. Nyní, když Bohemka přišla o dva brankáře, cítí asi největší možnost postavit se mezi tyče alespoň druholigové branky.<br/><br/>"Šanci cítím, ale teď záleží na tom, jak se k tomu postaví vedení a jaký přijde trenér," uvědomuje si překážky, které mu stojí ve zpáteční cestě do Bohemky. Přestože Semice sestupují do divize a Martin si často odnášel větší gólový příděl, než by si představoval, je se svým hostováním velmi spokojen: "Ten půlrok mi moc pomohl, rozchytal jsem se a to jsem v tuto chvíli nejvíce potřeboval." ...

Martin Charvát se chce v létě rvát o šanci

"Posílíme tím, že stáhneme hráče z hostování," prohlásil nedávno směle prezident klubu Švarc a myslel tím jistě i na dvaadvacetiletého Charváta. "Ano, mluvil jsem s ním, jsme domluveni, že bych měl nastoupit do přípravy. Vzhledem k termínové listině ČFL a začátku přípravy Bohemky budu mít dovolenou přesně jeden den, ale to mi moc nevadí, za tu šanci to určitě stojí," nelituje mladý brankář letní dřiny.

Není to ale jen Charvát, kdo má naději se ze Semic podívat do druholigového týmu, na příležitost čekají i další hostující hráči. "Rozhodně nejšikovnější je Klesa a myslím, že má jistě na víc než na třetí ligu, je rychlý, umí to s míčem. Dále jsou tu Volf, Košťál, Mlčkovský a mladý Panenka, ale u dvou posledně jmenovaných si nejsem jistý, jestli mají s Bohemkou smlouvu," naznačuje Martin fanouškům Bohemky, kdože by se mohl zapojit do letní přípravy.

V dresu Semic čeká Martina ještě jeden zápas na hřišti Prachatic. Ti vedou ČFL s jednobodovým náskokem před rezervou Slavie, proto potřebují k jistotě postupu do druhé ligy Semice porazit. Na jihu Čech se tak čeká velký fotbalový svátek, u kterého by měly být Semice smutným sparingpartnerem. "Jsem zvědavý, jak to bude vypadat, ale myslím, že jim v postupu nezabráníme," tuší Charvy výsledek zápasu. "Ale jako tým tam nejedeme prohrát, o tom svědčí fakt, že jsem si chtěl vzít volno, ale nedostal jsem ho, takže budu chytat."

Co čeká Martina v příští sezóně, se teprve uvidí. On má ale jednu jasnou představu. Než sedět v Bohemce na lavičce, raději by chytal zase na nějakém hostování. "Divizi asi ne, ale snad by mi klub našel nějaké angažmá. Chci se ale o šanci poprat, protože už mi přijde zvláštní poslouchat pořád stejná optimistická slova a nikdy nedostat příležitost". Uvidíme, zda se příští rok proti Prachaticím do branky Martin nepostaví už v dresu Bohemians.