Ptáme se Švarce: Proč jste nevolal Kozlovi?

Luboš Kozel, který ve středu podepsal kontrakt s prvoligovou Plzní, uvedl jako jeden z důvodů svého odchodu z Bohemky nezájem vršovického vedení. S majitelem klubu Pavlem Švarcem byl zkušený obránce domluven na telefonátu, ale nejvyšší představitel klokanů se neozval. Proč? "Ano, je pravda, že jsme byli dohodnutí na tom, že mu zavolám. Domníval jsme se, že se Kozel vrátí z dovolené až následující sobotu. Netušil jsem, že je doma už od uplynulého víkendu," objasnil nešťastné nedorozumění Švarc.

Ptáme se Švarce: Proč jste nevolal Kozlovi?

Pavel Švarc se neozýval, Kozel se tedy rozhodl pro ligovou Plzeň, kterou vede jeho starý známý z mistrovské Slavie František Cipro. "Nabídka z ligového klubu mě těší, i když jsem si po návratu z dovolené myslel, že zůstanu v Bohemce," přiznal bývalý reprezentační obránce. Předseda představestva zelenobílých bere chybu na sebe. "Prostě jsme si špatně rozuměli. Spletl jsme se o jednu sobotu. Je to moje velká chyba, ale na druhou stranu si myslím, že bychom na nabídku Plzně stejně nestačili," řekl Švarc.

Luboš Kozel uzavřel na začátku tohoto roku v Bohemians půlroční smlouvu, ve které byly zároveň zakotveny i podmínky při případném prodlužování kontraktu. "Byly tam určité bonusy za podpis i další prémie a v současné finanční situaci by na to Bohemka asi neměla. Zároveň si ale myslím, že bychom se s Lubošem nějak domluvili. Je to škoda," uzavřel příběh s nešťastným koncem Pavel Švarc.

O odchodu největší hvězdy současné Bohemky Karola Kisela se rozhodne v pondělí. Kromě Liberce má zájem ještě jeden zahraniční klub.