Petr Svoboda se vrací k mládeži

Bohemka zaznamená v těchto dnech i jeden odchod na poli funkcionářském. Dosavadní sportovní ředitel klubu <b>Petr Svoboda</b> požádal vedení Bohemians o ukončení pracovní smlouvy a rozhodl se vrátit k pozici ředitele mládeže, tedy k práci, kterou před dvěma roky přerušil. K důvodu odchodu od A týmu se nechce veřejně vyjadřovat, ale už nyní se těší na pokračování toho, co během mnoha let vytvářel a tím je právě velmi dobře fungující systém mládežnických týmů. S sebou si bere i Petra Kostelníka, se kterým nebyla prodloužena smlouva asistenta prvního týmu. Kostelník se také vrací na původní místo trenéra mladých golmanů...

Petr Svoboda se vrací k mládeži

"Chci, aby se vrátil systém, který byl samozřejmostí za trenéra Petržely. Je důležité, aby hráči z juniorky měli naději, že se dostanou do prvního týmu a zapojovali se i do tréninkového procesu. Toto mi v poslední době chybělo. Teď si to pohlídám," postěžoval si Svoboda. Proto v pondělí do přípravy nastoupí pět mladíků, ročníky narození 1984, což jsou stejně staří fotbalisté jako už zkušenější Koukal. V A týmu se tedy objeví hráči Nešpor, Podrazký, Vyskočil, J. Charvát a Růžička.

Že Svoboda v mládežnickém fotbale nezahálí, dokládá fakt, že už stihl podepsat spolupráci s další školou na Praze 8, která se tak dostane pod Bohemkou provozované sportovní centrum mládeže. Svoboda si pochvaluje i skutečnost, že podepsal smlouvu s bývalým fotbalistou Petrem Čermákem, který se stane šéftrenérem sportovních tříd.