Polodna je rád, že se vrací do ligy

Před rokem třetiligový kanonýr, na jaře raketový start v první lize v dresu zachraňující se Bohemky, tři vstřelené branky. Přesto to vypadalo, že <b>Michal Polodna</b> po příchodu Kamenského a Střihavky nebude mít místo v podzimní základní jedenáctce pod vedením nového kouče Zdeňka Hrušky. Paradoxně se druholigovému náhradníkovi ozval zájemce ze soutěže nejvyšší. Blšany, které přes léto prodaly každého, o koho byl jen trochu zájem, potřebují nutně posílit na všech postech. Trenér Bittengel si vyhlédl do útoku právě Polodnu, ten příliš neváhal a přišel za vedením Bohemky s žádostí o uvolnění.

"Cítil jsem, že to vypadá jen na lavičku náhradníků a trenér Hruška mi to na konci přípravy i řekl. Hostování mi schválil, protože i podle něj je pro mě přínosnější, když budu pravidelně hrát. Kdybych měl místo v týmu Bohemky, tak bych ale asi v druhé lize zůstal. Důležité pro mě je, že se mi ozval sám Bittengel," popisuje Michal sled událostí posledních hodin. "Polodna potřebuje hrát a v Blšanech má reálnou šanci se prosadit do základní sestavy. U nás by zatím nenašel uplatnění, proto ho pouštíme jen na hostování, stejne jako jiné mladé hráče," uvedl trenér Bohemky Zdeněk Hruška.

Polodna předpokládá, že by se mohl objevit v modrožlutých barvách už v nejbližším ligovém utkání. "Já doufám, že to tak bude a že už je vše dotaženo do konce. V týmu moc známých nemám, vlastně se znám jen s Pešírem. Uvidíme, jak to tady odkopu a třeba se na jaro vrátím a pomohu vykopat Bohemce první ligu," plánuje si s úsměvem písecký rodák. Polodna možná nebude jedinou posilou Blšan, která přijde od Botiče. Dalším, kdo by mohl jít na hostování, je gólman Martin Charvát. O všem by se mělo rozhodnout v nejbližších hodinách, Charvy by hostování v první lize prý bral "všemi deseti".