Hruška a Dobiaš - těm věřím, říká Čapek

Už to vypadalo, že sedmadvacetiletý univerzál <b>Pavel Čapek</b> v létě zamíří z Liberce do belgického týmu FC Bruggy. Absolvoval tam testy, vedení se zalíbil a přesto včera vyběhl na hřiště v české druhé lize. "Líbil jsem se jim, ale problémy byly s financemi, nakonec podepsali s jedním Brazilcem a já se týden před začátkem sezóny vrátil do Čech. Nebyl čas čekat na prvoligové nabídky, tak jsem kývl Bohemce," popisuje cestu, která zatím vyvrcholila přítomností na strahovském hřišti v poslední půlhodině zápasu Klokanů s HFK Olomouc.<br/> Na hřiště přišel už za dvougólového vedení Bohemky, když na levé straně zálohy vystřídal Szaba. "Od trenéra Hrušky jsem dostal pokyny, ať moc nevymýšlím a spíše držím balón," naznačuje taktiku, kterou se snažili dodržovat ve druhé půli téměř všichni vršovičtí hráči...

Hruška a Dobiaš - těm věřím, říká Čapek

Přesto na něm byla vidět snaha vyniknout a zaujmout diváky i trenéry, přeci jen by nerad ve druhé lize vysedával jen na lavičce. Pokusil se i o několik útočných akcí, ale mimo Baláže a Kamenského ve své snaze nenacházel spolubojovníky. Všichni měli v živé paměti nečekané vedení, do kterého se Hanáci na začátku zápasu dostali a málokdo chtěl riskovat. "Určitě nás všechny v první půli zamrazilo, do přestávky se ale podařilo zajistit uklidňující výsledek a druhá půle už byla ve znamení útlumu z velkého vedra, určitě nešlo o nějaké uspokojení z průběžného výsledku. Já přišel za příznivého stavu, snažil jsem se ukázat, ale jestli se to povedlo, to musí posoudit fanoušci nebo trenér. Já jsem s týmem teprve deset dní, poprvé jsem si s kluky takhle zahrál a pomalu se rozkoukávám," vypráví fotbalista, který je z Liberce zvyklý na pozice po obou stranách zálohy i na hru v obraně.

Trenér Hruška střídáním naznačil, na kterém místě by mohl Čapek působit v zelenobílém dresu. V současnosti je pravá strana s Lesákem a Balážem určitě silnější než strana levá s Třasákem a Szabem a právě na těchto postech by se měl v dalších zápasech objevovat Čapek. "Hlavně, abych hrál, nezáleží příliš na tom, kde to bude, ale kdybych si měl vybrat, tak by mi seděla více záloha," potvrzuje Čapek pravidlo, že čím blíže je hráč soupeřově brance, tím lépe se cítí.

Podle smlouvy čeká Čapka rok ve druhé lize. Nezdá se, že by tuto zkušenost bral jako potupu. "Mluvil jsem s trenérem Hruškou, kterého znám, když mě jako asistent rok vedl v Liberci a věřím mu. Myslím si, že tahle trenérská dvojice má na to, aby vybojovala postup do první ligy. Pokud se to podaří, můžu v klubu zůstat," vyslovuje Pavel důvěru duu Dobiaš, Hruška. V Bohemce se nepotkal s neznámými tvářemi. Kromě Hrušky si potřásl pravicí i s Janáčkem, se kterým hrál v Liberci a potkal také Rabu, s nímž vyrůstal tamtéž. "Proti ostatní klukům jsem často kopal, takže žádné velké novinky to pro mě nejsou." Novinkou ale může být finanční situace Bohemky, která je ve srovnáním s libereckým klubem nesrovnatelná. I když se Pavel při zmínce o nedávných problémech svých současných spoluhráčů trochu zaráží, brzy se opět obrací k oběma trenérům. "Pan Hruška mi říkal, že se teď dělá vše pro to, aby se situace s dluhy hráčům neopakovala. Jsem přesvědčen, že tato dvojice na sebe natáhne zajímavé sponzory."

Bohemka má po dvou kolech na kontě dvě na pohled vcelku snadné výhry, zatím ale proti ní stáli soupeři spíše průměrní, ve světle třígólové porážky Xaverova v Prachaticích je dobré dosavadní výsledky nepřeceňovat. To si myslí i Čapek. "Těžké testy teprve přijdou, hned ten další ve Vítkovicích bude první z nich. Druhou ligu moc neznám, ale je jasné, že je zatím předčasné jásat."