Vítkovicím se smál, teď za ně hraje

Proti svým kamarádům a bývalým spoluhráčům nastoupil v tmavěmodrém dresu Vítkovic <b>Daniel Rygel</b>. Velký talent ostravského fotbalu, který před třemi lety přišel do Bohemians, ale nedostal prakticky žádnou šanci v mistrovském zápase. Fotbalista, který vyrostl v Baníku Ostrava a rýsovala se mu tak slibná ligová kariéra, se trmácel po hostováních, až zakotvil znovu na severu Moravy. "Nikdy bych si nepomyslel, že budu hrát za Vítkovice. V Baníku jsme se jim vždycky smáli. Byl to menší klub a naši rivalové. A já za ně teď kopu," říkal po zápase s Bohemians Daniel Rygel...

Vítkovicím se smál, teď za ně hraje

Třiadvacetiletý záložník nastoupil na pravém kraji středové řady a potkával se tak s Pavlem Čapkem, kterého ale ze svého působení neznal. "V týdnu před zápasem jsme se hecovali s Liborem Balážem, že budeme na sebe hrát. Bohužel to nevyšlo," popisoval Rygel svoji konverzaci s nejlepším kamarádem z Vršovic. "Zápas nebyl nijak vyhecovaný. Moc jsem se těšil, ale když přijdete na hřiště, je to jako každý jiný zápas. Průběh utkání ovlivnil náš rychlý gól. Bohemka hrála trochu pasivně, což mě překvapilo. Ale my jsme se brzy stáhli a to se nám v závěru stalo osudným," povzdechl po zápase Rygel a vzpomněl si na týden starý příběh. "V minulém kole jsme prohráli v Hradci gólem z penalty čtyři minuty před koncem. I teď proti Bohemce jsme dostali gól v závěru. To už nemůže být náhoda. Tentokrát to byla dle mého chyba gólmana, který musí mít míče směřující na malé vápno," hodnotil po zápase Rygel.

Do Vítkovic přišel před dvěma týdny na půlroční hostování. "Jsem tady hodně krátce, takže jsme se s týmem ještě pořádně nesžil a hlavně nemám natrénováno. Hrál jsem jeden zápas za rezervní tým a teď za "áčko". Cítím se v pohodě, trenér se mnou počítá na pravý kraj nebo do středu záložní řady," hodnotí kladně vítkovické angažmá a dodává: "Hlavně, že budu hrát!" V Bohemce totiž moc šancí nedostal. Stejně jako Pavel Hašek neustále slyšel: "Musíš zesílit." Ovšem Dan si nemyslí, že v tom byl hlavní problém. "Prostě mi nechtěli dát šanci. Je to hlavně o herní praxi a tu jsem prostě nemohl získat. Dodnes se snažím nabrat svalovou hmotu. Přidávám si v posilovně, ale jen o tom fotbal není," říká Rygel.

Až mu skončí půlroční hostování nabízejí se přednostně dvě varianty - návrat do Bohemians nebo setrvání ve Vítkovicích, které na něj získaly opci na odkoupení. "Ještě opravdu nevím. Nikdy bych si nemyslel, že budu hrát za Vítkovice a podívejte. Takže své rozhodnutí ještě odložím," přemítá o své budoucnosti talentovaný mladík.