Střihavkova sportka: 71, 66, 69, 62, 62

Minulý týden padl stomiliónový jackpot ve Sportce. Celý národ se zajímal o to, jaká čísla byla tažena. I my vám nabízíme zajímavou kombinaci čísel: 71, 66, 69, 62, 62. Právě v těchto minutách v uplynulých pěti zápasech vsadil trenér Hruška na útočníka Davida Střihavku a ten na oplátku dvakrát stvrdil jackpot v podobě vítězství Bohemians. "Aleš Bednář dostává přednost v základní sestavě, protože je zkušenější. Já to chápu a beru to," říkal Střihavka po úvodním zápase proti Xaverovu. "Platí to dosud. Nejsem otrávený tím, že nehraji v základní sestavě," dodal v Pardubicích dvacetiletý útočník. Přestože nastupuje až do závěrečné fáze zápasu, stačil dát už dva góly. Více jich má z celého týmu na kontě jen Baláž.

Střihavkova sportka: 71, 66, 69, 62, 62

V Pardubicích probíhalo vše podle osvědčeného scénáře. Po hodině hry dostal Střihavka od trenérů pokyn, aby svlékl modrý tréninkový dres a připravil se na vstup do hry. "Většinou přebírám úkoly po Alešovi. Chodím při rohu do stejného prostoru jako on a i ve hře se mám chovat podobně. Tentokrát ale vše změnilo vyloučení Baláže. Zůstal jsem na hrotu osamocený, protože Kamenský se stáhnul do zálohy. Musel jsme obíhat všechny čtyři obránce a napadat je. Bylo to hodně náročné," svěřoval se po zápase odchovanec zelenobílých barev. Kombinační hru i pohyb ztěžoval hráčům nerovný a měkký terén. "Nebyli jsme zrovna nadšení, když jsme se dozvěděli, že se bude hrát v Pardubicích. Jejich náhradní hřiště v Hradci je mnohem lepší. Několik kluků od nás v Pardubicích hrálo, a tak nás varovali před záludným terénem. Naší kombinační hře moc nesvědčil, navíc jsme kazili i sami hodně přihrávek. Toto vítězství patří mezi hodně vydřené," oddychl si autor druhého gólu zápasu.

Lehce se nerodila ani Střihavkova branka. Když dostal otázku na to, jak si zpracoval míč před gólovou střelou, začal se smát a až po chvíli odpověděl. "Stačil jsem si míč prostrčit mezi obránce, to mi vyšlo dobře a pak jsem ho spíše hledal, než že bych ho měl pod kontrolou. Brankář Šimon chvíli váhal, zda má vyběhnout, takže jsem měl čas na zakončení," popisoval Střihavka radostnou událost z 83.minuty. U zrodu stál dlouhý aut "Discobola" Strnada, který poslal míč za obranu Pardubic, Střihavka ho výborně převzal na hranici velkého vápna a poté se už se štěstím proplétal mezi obránci. "Tušil jsem, že Strnad hodí dlouhý aut, tak jsem si zaběhl za obranu. Nejdříve jsem chtěl jít po lajně a centrovat, ale nakonec se otevřel prostor doprostřed vápna," upřesnil Střihavka.

Tisíc korun jako zápisné za první gól v Bohemians už David zaplatil hned po úvodním zápase proti Xaverovu, teď už může jenom vydělávat. "Liborovi Janáčkovi už jsem zápisné zaplatil, takže jsem v klidu," dodal s úsměvem David Střihavka, který s příchodem Pavla Novotného přijde o titul nejvyššího hráče Bohemky v poli.