Ďolíčkem znělo: Keita, Keita!

Fanoušci si ho žádali už v minulém utkání v Pardubicích. Také proti Jihlavě znělo od začátku druhého poločasu ze sektoru fanoušků skandování Keita, Keita! V 83.minutě se Ďolíček dočkal. Na hřiště vyběhl první z Japonců - <b>Keita Tsuchiya</b>. Na trávníku strávil i s nastavením jedenáct minut. Jednou vystřelil, přesně přihrával, vnesl oživení do hry a během jeho pobytu na hřišti padla i druhá branka Bohemians. "Super, že mužstvo vyhrálo," odpověděl v němčině na první z otázek.

Ďolíčkem znělo: Keita, Keita!

Usměvavý Japonec strávil půlhodinku po zápase na masážním stole a poté se vydal do víru velkoměsta. Spoluhráči mu podrobně popisovali cestu do kulturního zařízení, kde probíhala "dohrávka" nedělního zápasu a Keita jen pokyvoval hlavou: "Jo, jo, jo." Během rozhovoru pro naše webové stránky však cestu zapomněl a musel volat svého kamaráda ze země vycházejícího slunce Kazuhide Morisakiho, který laboruje se zraněním.

Keita Tsuchiya moc dobře věděl o volání fanoušků a moc toužil nastoupit. "Před zápasem mi trenér nic nenaznačoval. Nevěděl jsem, zda nastoupím. Skandování fanoušků jsem slyšel už minule v Pardubicích. Je to moc příjemné slyšet svoje jméno," rozplývá se čtyřiadvacetiletý fotbalista. Vedle stojící člen realizačního týmu, bývalý brankář Steiner, ho však plynulou němčinou rychle uzemní: "A to ještě nevíš, co tě to bude stát...," připomíná japonskému premiantovi povinný příspěvek do společné kasy za první start v zelenobílém dresu.

Keita se ale stále usmívá. "Se Steinerem si povídám německy a s Tomášem Strnadem a několika hráči anglicky. Základní slovíčka známe všichni. No a s trenérem se snažím trochu česky", překvapuje Keita Tsuchiya. Jeho česká slovní zásoba je především z oboru, tedy fotbalová. "Doprava, doleva, dozadu, zpátky," předvádí perfektně zvládnutou první lekci českého jazyka a navíc přidává i jednu nepublikovatelnou smršť slovních spojení. "Dobra žena," doplňuje ještě přehlídku svých znalostí.

Do zápasu proti Jihlavě nastoupil v době, kdy se týmu příliš herně nedařilo. Tsuchiya zpřesnil hru záložní řady, jeho přihrávky většinou nacházely adresáta. Přehled a přesnost - to je výsada stoperů a právě Tsuchiya se ve středu obranné čtveřice cítí nejlépe. Teď však musel zaskočit na místě pravého záložníka. "Je to už hodně dávno, co jsem tuto pozici zkoušel. Moc mi nevyhovuje," potvrdil, že ho to táhne spíše do obrany.