Hrajeme málo po zemi, stěžuje si Kamenský

Když <b>Jaroslav Kamenský</b> vstřelil v pohárovém zápase čtyři góly Hořovicím, fanoušci zajásali nad objevem nového kanonýra. Zatím trochu předčasně, protože od té doby se drobný slovenský útočník trefil do sítě soupeře jen jedinkrát, když otevřel skóre zápasu druhého kola s HFK Olomouc. Svou druhou ligovou branku mohl přidat v 66. minutě nedělního utkání s rezervou Sparty, když se po centru Třasáka dostal do zakončení nezvykle hlavou, jenže nebráněn branku Petra Kouby přestřelil. Problém slabší produktivity slovenského druholigového kanonýra je zjevný. Bohemka hraje jemu nevyhovujícím stylem. Většina akcí začíná a vlastně i končí už u obránců, kteří nákopem většinou marně hledají vepředu jednoho z vysokých útočníků. Kamenský se tak k míči nedostává tak často, jak by potřeboval, na přihrávky po zemi čeká zbytečně...

Hrajeme málo po zemi, stěžuje si Kamenský

"Je pravda, že hrajeme málo po zemi, záloha by se měla více zapojovat do útoku. V prvním poločase jsme si to ještě se zálohou párkrát dali, ve druhé půli už vůbec," vyprávěl Jaroslav smutně po zápase. Přesto si myslí, že vítězství Sparty bylo spíše z těch šťastných než zasloužených. "Jedinkrát vystřelili na branku a dali gól. My tam měli v prvním poločase několik gólových šancí, ale nic z toho se neujalo. Druhá půlka byla už příliš silová a nedařilo se. Kdybychom dali první branku my, vše by se vyvíjelo jinak," narážel Kamenský na dvě největší příležitosti Bednáře, kdy poprvé trefil z úhlu tyč Koubovy branky a podruhé nedokázal vicemistra Evropy prostřelit z několika málo kroků.

Místo vedoucí branky Klokanů přišel trest z hlavy Vladimira Gluščeviče a s ní křeč v podání vršovického týmu. S ní se ruku v ruce dostavila i nervozita a rozladěnost, které si fanoušek nejvíce všiml při střídání Střihavky za Bednáře, když expardubický útočník svému mladšímu kolegovi odmítl podat ruku. "Určitě v tom nebylo nic osobního, žádné problémy v kabině nejsou. Aleš byl jen naštvaný, že se nedaří," omlouval Jaroslav chování jeho kolegy z útoku. Ticho ale v kabině po zápase určitě nebylo. "Libor Janáček si jako kapitán vzal slovo a vyčetl týmu chybějící srdce a absenci bojovnosti. Je pravda, že do toho dnes možná nedali všichni tolik, kolik mohli," přiznal za některé borce Kamenský a jeho slova tak kontrastovala s hodnocením trenéra Hrušky, který po utkání prohlásil, že "hráči se vydali".

Vedle Kamenského se pravidelně v zápase střídají Bednář a Střihavka. Koho by si fotbalista, jenž přišel z Dubové, přál k sobě do příštího utkání s béčkem Olomouce? "To se takhle nedá říct, oba jsou vlastně úplně stejní. Také se může stát, že hrát budou oba a já se zase třeba přesunu do zálohy, jak to bylo v případě Jihlavy. Není to úplně moje místo, občas jsem to hrával v Bystrici, ale přiznávám, že se cítím lépe v útoku." Jaroslav v zápase s Jihlavou našel srovnání i s nedělním duelem. "V obou zápasech jsme se trápili, ale rozdíl byl v tom, že s Jihlavou jsme měli štěstí."