Příprava s Al-Arabi nedohrána!

Fotbalisté Bohemians stojí na hřišti a čekají na začátek druhého poločasu. Za hlavní tribunou se však odehrává nečekané drama. Hráči a funkcionáři katarského týmu Al-Arabi opouští stadión, vykřikují nepřeložitelná slova, napadají fotografa a snaží se mu vytrhnout fotoaparát z ruky. "Hráli jste tvrdě. Končíme!" Tak zní důvod jejich odchodu a předčasného ukončení zápasu. V propocených tričkách a s kopačkami v ruce stojí před hlavní bránou stadiónu a čekají až přijede autobus. Pětistovka naštvaných diváků jim své pocity dává hlasitě najevo. Česko - arabská výměna názorů by se asi nedala přeložit žádným z kultivovaných slovníků. Fanoušci se těšili na Batistutu a Effenberga, místo toho se v deštivém odpoledni dočkali jen velkého fotbalového trapasu.<br/><br/><i>Krásné a někdy těžce vybojované fotografie od Sváčiho naleznete pod článkem ve fotogalerii.</i>

Příprava s Al-Arabi nedohrána!

První poločas skončil nerozhodně 1:1, když v závěru vyrovnával Bednář. Hrálo se na mokrém trávníku, takže o tvrdé souboje nebyla nouze. Dva hráči katarského Al-Arabi byli v první půli ošetřováni, ale vždy se vrátili do hry. Snad jen impulsivní trenér asijského týmu dával najevo svoji nespokojenost, když dvakrát hrubě udeřil asistenta rozhodčího. O přestávce došlo v útrobách stadiónu k ostré výměně názorů. "Hrajete moc tvrdě," tlumočil překladatel slova brazilského trenéra v katarských službách. Po chvilce přidal kouč hostí definitvní ortel. "Končíme! S vámi už hrát nebudeme." 

Překvapivé rozhodnutí nezvrátil ani rozhodčí Polák, ani Pavel Steiner, který pobyt asijského klubu v České republice zprostředkoval. „Když odmítli pokračovat, tak jsme po nich chtěli, aby uhradili náklady na utkání. Odmítli to, tak jsme jim pohrozili, že zavoláme policii. V tom se rychle klidili ze stadiónu,“ pokračoval v neuvěřitelném příběhu Pavel Steiner, jinak trenér gólmanů Bohemians. Fotbalisté Al-Arabi postávali na ulici, zatímco hráči v zelenobílém se stále ještě zahřívali na promoklém trávníku. "To jsme v životě nezažil. Byl to oboustranně tvrdý zápas, ale to vyplývalo z mokrého terénu," říkal po zápase Jaroslav Kamenský, ketrý nastoupil v prvním poločase v útoku.

Pět set diváků se těšilo na velké hvězdy. Batistuta i Effenberg, kteří v katarském klubu dožívají fotbalovou kariéru, však den před přátelským utkáním s Bohemians odcestovali domů. Effenberg do Německa a Batistuta do Itálie, kde v minulých letech strávil svá nejkrásnější fotbalová léta. "Těšil jsem se na ně, ale den před zápasem jsme už věděli, že nenastoupí," svěřil se Štěpán Kolář, který dostává v přátelských zápasech pravidelně příležitost.  Očekávaný svátek fotbalu tedy skončil absolutním fiaskem. Pro klub Al-Arabi to byl poslední zážitek z České republiky. Ve středu ráno odlétá mužstvo do Asie.