Fakultní nemocnice Ďolíček

Fanoušci si v zápase proti Mostu žádali střídání, ale trenér Zdeněk Hruška prakticky neměl na hřiště koho poslat. Na lavičce seděl náhradní gólman Kolář a pak čtveřice hráčů - Třasák, Dozorec, Strnad, Prokeš. Za tento tristní stav může z části chřipková epidemie, která tým zasáhla, ale také další zdravotní problémy. Šest hráčů usedlo v neděli jen na tribunu a jejich léčení ještě není u konce, sedmý pacient se přihlásil o lékařskou péči ve 32.minutě utkání. David Střihavka musel krátce po soupeřově faulu vystřídat a místo něj vběhl do arény Strnad. Současní marodi dali v této sezóně osm z celkových dvanácti gólů Bohemky.

Fakultní nemocnice Ďolíček

"Fotbal, to je velká mozaika, která se skládá z mnoha částic, " začal trenér Zdeněk Hruška filozoficky pozápasovou tiskovou konferenci. Jednou z částí této složité mozaiky je i zdraví hráčů. A to v současné době určitě nezapadá do trenérských představ dvojice Hruška - Dobiaš. Celkem sedm hráčů dochází do Ďolíčku spíše jako do nemocnice a navštěvuje rehabilitační linku. Doktoři Košťál a Svatoš se musí cítit, jak ve své mateřské Vinohradské nemocnici.

Michal Lesák přišel na utkání v civilu a stěžoval si na bolesti zad. Ty začaly během uplynulého týdne a zatím neodeznívají. Je proto těžké stanovit dobu léčby.

Aleš Bednář při příchodu na hlavní tribunu hlásil stejný důvod absence. "Bolí mě záda," podotkl a stejně jako Lesák neví, kdy naskočí zpět do sestavy.

A do třetice Východočech s bolavými zády. Ondřej Szabó se na hřišti objevil naposledy v poslední pětiminutovce zápasu s Mladou Boleslaví. To už je šest týdnů. Poranil si nohu v přátelském zápase s Vyšehradem, v přípravě s Lokomotivou Vltavín se na hřiště vrátil, ale přestože dal hattrick, ve druhé lize na svůj další start stále čeká. Bolest ze zad mu vystřeluje do nohy, a tak zatím jen přihlíží zápasům z tribuny.

Další defenzivní záložník Jan Rajnoch má zlomenou lícní kost. Fanoušci si moc dobře pamatují jeho souboj z poslední minuty proti Jihlavě, ze kterého vyvázl s otřesem mozku a zmíněnou zlomeninou. Za týden by mohl začít s lehkým tréninkem, ale na zápas si ještě musí počkat. 

Druhý z Japonců stále čeká na svoji šanci. Kazuhide Morisaki se zatím představil jen v přátelských zápasech, protože jeho začlenění do týmu narušují kupící se zdravotní problémy. Ani u něj není jasno o definitivním vyléčení.

Pavel Novotný přicházel ze Slavie na půlroční hostování s vizitkou hráče, který poslední dva roky ve Slavii především promarodil. V podobném duchu zatím tráví i své další vršovické angažmá. Poté, co prý dohnal ztrátu ve fyzické kondici, přišla angína a srazila Pavla zpět na začátek.

Sedm "statečných" doplňuje David Střihavka, který se zranil během utkání s Mostem. Šest minut se lékaři snažili uschopnit ho pro hru, ale nepodařilo se. Střihavka kvůli zranění nohy musel odstoupit. Podrobnosti k jeho zdravotnímu stavu přineseme v pondělí po poledni na tomto místě.