Kopunec chce dostat šanci

"V minulém týdnu jsem hrál za Dolní Kounice v Kroměříži, kde mě oslovil pan Zlámal, majitel Bohemky," popsal sedmadvacetiletý útočník <b>Jiří Kopunec</b>, nová posila Bohemky, jak došlo k prvnímu kontaktu. Po zranění Střihavky Bohemka nutně potřebuje dalšího útočníka a s Kopuncem se dohodla na angažmá do konce podzimu. "To jsou čtyři zápasy a po nich se uvidí, zda bude zájem domluvit se na další spolupráci," potvrdil Kopunec, který ale utkání s Kunovicemi proseděl pouze na lavičce náhradníků a může tedy zasáhnout do hry v Drnovicích, Prachaticích či s Hradcem Králové.

Kopunec chce dostat šanci

"Samozřejmě jsem se těšil, že dostanu šanci, ale nedá se nic dělat, sestava je samozřejmě věcí trenéra. Snad se ve zbývajících zápasech na hřiště podívám a ukážu, co je ve mně. Trenéři mě samozřejmě vidí i na tréninku, ale zápas je něco jiného," věřil po utkání u kabin Kopunec, že bude moci pořádně usilovat o angažmá v Dolíčku.

Na svém kontě má osm prvoligových startů v brněnském dresu. "Po příchodu trenéra Tobiáše jsem ale musel odejít a hostoval jsme v několika klubech v moravském regionu," připomněl. V Dolních Kounicích vybojoval s týmem druhou ligu a i když po jedné sezóně soutěž opět opustili, Kopunec v klubu zůstal. "Majitel mě sice chtěl prodat, ale nějak to nevyšlo. I proto mi nyní nebránil v jakési zkoušce na Bohemce, věří, že se tu chytím a dostane za mě odstupné."

Kopunec byl nejlepším střelcem Dolních Kounic v minulém ročníku druhé ligy a v probíhajícím ročníku MSFL byl s pěti brankami nejlepším kanonýrem soutěže. "V Bohemce znám z působení v Prostějova Libora Baláže a s ním jsem svůj příchod konzultoval. Říkal, že nové vedení má zájem na vyrovnání starých dluhů a doporučil mi, ať to zkusím. Beru to jako velkou šanci a věřím, že se mi sen o angažmá v Bohemce splní."