Hruška nechápal řetězec chyb

Ještě než začala tisková konference, diskutovalo se o utkání v přilehlé hospodě. Pohodový chlapík v důchodovém věku si z brady setřel pivní pěnu a pravil: "Je to takový divný, co... Přijede slavnej mančaft. Člověk si sem přijde udělat pěknou neděli, a pak tady jenom mrzne a nevidí žádnej fotbal. To už ty naši kluci hráli líp," vyřkl fotbalový pamětník krutou pravdu. Radost v jeho hlase z výkonu domácích byste však hledali marně. Ještě nedávno třetiligové Prachatice se těšily na slavný klub, ale jejich zklamání možná předčilo radost ze zisku jednoho bodu. Moc jsme diváky nepobavili, přiznali oba trenéři.

Hruška nechápal řetězec chyb

"Diváci neviděli bůhvíjak pěkný fotbal. To musím přiznat, byl to spíše boj. Na druhou stranu, měli jsme tady vyhrát. Nemůžeme si nechat vítězství takhle ujít," zlobil se po utkání trenér Bohemians Zdeněk Hruška. Jeho kolega na soupeřově lavičce, asistent trenéra Karel Musil, podal k utkání téměř totožný výklad. "Viděli jsme bojovné utkání, které bylo v poli herně vyrovnané. My jsme měli více brankových příležitostí, ale Pecka své dvě možnosti v závěru zahodil. Přesto jsem až do poslední minuty věřil, že to utkání otočíme," tvrdil Musil.

První gól utkání padl po hrubce domácího stopera Tobiáše. "Je to neomluvitelné. Hlavně, že jsme si to před utkáním říkali. Žádné kopmplikování rozherávky, zdůrazňovali jsme hráčů. A on udělá tohle. K čemu je, že teď sedí v šatně s hlavou v dlaních. Je to prostě neomluvitelné," rozčiloval se ještě několik minut po utkání Musil.

Ale také vyrovnávací branka padla po chybě obrany, tentokrát té hostující. Trenér Hruška nechtěl hovořit o konkrétních vinících. "Stal se neuvěřitelný řetězec chyb. Nejdříve byla odkrytá levá strana. Hráči tam reklamovali aut nebo co, přestali hrát, začali zvedat ruce a pak už se kupila chyba na chybu. Nedorazili jsme hráče a ten v pohodě skóroval," popsal situaci krátce před závěrem utkání trenér Hruška. Absolutní herní výpadek v podání jeho svěřenců pak pokračoval i ve zbývajících minutách. "Prostě hráči vypnuli. Nechápu to, ale pustili jsme soupeře ještě několikrát do zakončení."

Hruška musel čelit také otázkám jihočeských žurnalistů. Tak například: "Pane Hruško, váš herní styl byl ovlivněn tím vedoucím gólem a nebo prostě na víc nemáte?" Trenér Hruška pozvedl obočí a nadechl se k odpovědi. "Nevím, jak to myslíte... My jsme se po gólu přirozeně zatáhli a nechtěli jsem dát soupeři prostor k útočení. Ovšem nevycházely nám brejkové situace a naši útočníci nedokázali podržet vpředu míč," hledal Hruška další z příčin neutěšeného výkonu.

Prachatice byly s bodem spokojeny. Tři předchozí zápasy prohrály, navíc v nich nedaly ani gól a naopak devět dostaly. "Dolehly na nás poslední výsledky. Proto jsme hráli tak ustrašeně a vypadalo to, že máme ze soupeře respekt. Ale na Bohemku jsme se dobře připravili. Chtěli jsme využít především standardky, ale dlouho jsme se z nich nemohli prosadit. V závěru už jsme hráli na tři útočníky a mělo to svůj efekt. Po vyrovnávací brance jsme mohli utkání ještě rozhodnout v náš prospěch," řekl Musil.

Trenér Hruška zakončil nezvykle dlouhou tiskovou konferenci zajímavým přirovnáním. Na otázku, zda Bohemka přijela do Prachatic vyhrát, odpověděl: "Plánovat vítězství? To se dělalo dřív, když se jezdilo na olympiádu. Řeklo se: přivezeme 8 zlatých, 3 stříbrné, 4 bronzové. Uvědomte si, že musíme respektovat sílu soupeře a z toho vycházet. Samozřejmě, že jsme do Prachatic nepřijeli prohrát, ale chtěli jsme alespoň bod. Musíme být realisté. Dneska se nám ten výkon moc nepovedl," uzavřel Hruška neveselé hodnocení.