Hráči čelili atakům soupeře i fanoušků

Fotbalisté Bohemians se v Prachaticích museli cítit v závěru utkání jak na kolotoči. Po vyrovnávací brance strhli domácí velkou ofenzívu, kterou ukončil až závěrečných hvizd rozhodčího Adama. To však nebyl poslední útok, který Pražané odrazili. V prostoru před kabinami totiž opilý fanoušek Bohemians nejdříve slovně a poté i fyzicky zaútočil na záložníka <b>Jiřího Dozorce.</b> "Byl jsem prostě první na ráně. Ale o nic vážného něšlo," trochu zlehčoval situaci záložník Bohemians. Incident ukončil až zásah policie, ale Dóza vyvázl bez zranění.

Hráči čelili atakům soupeře i fanoušků

Byla to jen nevydařená tečka škaredé neděle. Vše ale začalo nečekaně dobře. První střela na branku a první gól. Baláž ve 30.minutě potrestal váhavou rozehrávku Kamila Tobiáše, syna současného kouče Českých Budějovic, který se přišel na svého potomka podívat do hlediště. "Třikrát stejně rozehráli, tak jsme si řekli, že je počvrtý skřípnem. A vyšlo to. Pod tlakem zazmatkovali a udělali chybu," popisoval důležitý moment autor gólů Libor Baláž. Pro něho to byla už pátá druholigová trefa v letošní sezóně. "Dloubnul jsem to , protože už jsem byl moc blízko brankáře. Ani nevím, jestli se toho dotknul," zavzpomínal na poslední gólový zářez Baláž.

Ani druhý nejlepší střelec týmu si nedokáže vysvětlit další herní výpadek Bohemians. "V první půli to ještě šlo. Ale po přestávce jsme se zatáhli a bylo to čekání na gól. Z počátku nás trošku zaskočil nerovný terén, proto jsme většinu akcí vedli vrchem," říkal Baláž po utkání. "Je to hrozný, že nevyhrajeme ani v Prachaticích. Myslím, že bod je málo," dodal.

Zatímco Baláž mohl vyprávět o úvodní brance utkání, kapitán Libor Janáček měl co říci k vyrovnávacímu gólu. "Rozhodčí zbytečně písknul můj faul při hlavičkovém souboji. Oni rychle rozehráli a my už jsme se nestačili postavit na svá místa. Přišly dvě tři chyby za sebou a bylo to špatné," shrnuje Janáček v rychlosti dění při vyrovnávacím gólu tři minuty před koncem. "Myslím, že remíza je vzhledem k předvedené hře zasloužená," domnívá si kapitán, který bude proti Hradci Krílové kvůli čtyřem žlutým kartám chybět.

Klokanům už nepomáhají ani rituály. Prostě nic nezabírá. Od začátku sezóny chytal Pavel Raba ve žlutém brankářském dresu. Proti Kunovicím se oblékl do černého a vyhrálo se. Vydržel v něm i v Drnovicích a vychytal čisté konto. Neprohrálo se ani v Prachaticích, kdy měl Raba znovu černý dres. "Ale bod z Prachatic je málo. Tady mi ten dres příliš štěstí nepřinesl. Chtěl jsem zkusit něco nového, tak jsem se převlékl do černého. Vycházelo to, až na ty Prachatice," přibližuje rituál gólman Pavel Raba. Klokani nastoupili, podobně jako loni v Jablonci, v oranžových dresech, ale o situaci v klubu částečně hovoří i to, že na těchto dresech byly ještě staré potisky sponzorů, kteří fotbalový klub už několik měsíců nepodporují.