Zoubkova nejistá sezóna...

Letní přípravu absolvoval v Bohemians, na začátku sezóny zamířil do finského Jokeritu Helsinky, aby se na zimní galeje vrátil zpátky do Vršovic. "Myslel jsme, že se vrátím do silného klubu, který bude bojovat o postup, ale jsem trochu zklamán," líčí David Zoubek své první dojmy. V těchto dnech vyjednává o dalším působení ve vršovickém Ďolíčku. "Nabídli mi novou smlouvu, která je ale o poznání nižší než ta minulá. Chápu to, hraje se druhá liga. Zatím jsem se nerozhodl," komentuje současný stav výřečný fotbalista.

Zoubkova nejistá sezóna...

Když byste chtěli někomu vysvětlit význam slova "parťák", tak nemusíte vymýšlet složité definice. Stačí ukázat na Davida Zoubka. Veselý chapík, který nezkazí žádnou legraci a dokáže si s vámi dlouho povídat nejen o fotbalových věcech. Právě takové hráče současná Bohemka potřebuje. Atmosféra v kabině je jedním z nejdůležitějších faktorů při nelehké finanční situaci klubu, kdy v mužstvu vládne určitá napjatá situace. O Zoubkově dalším působení se rozhodne v nejbližších dnech. "Chtěl bych mít do pátku jasno. Ještě se musí sejít můj manažer Vandas s panem Vobořilem. Pak uvidíme."

Z hlasu Davida Zoubka je patrné, že by chtěl v klubu zůstat. Ale ne za každou cenu... "V úterý jsem mluvil s panem Vobořilem, ředitelem klubu. Chtěl jsem od něho slyšet, zda zůstane stávající kádr. Pokud bych zůstal, tak jen v případě, že bude mít tým na postup." Zoubkovi, stejně jako ostatním hráčům, předložilo vedení nové smlouvy s výrazně nižším finančním ohodnocením. Funkcionáři Bohemians tento krok oznámili už na podzimním setkání s fanoušky. "Řekli, že mi v odchodu bránit nebudou," připouští Zoubek možnost, že nový kontrakt nepodepíše.

David Zoubek prožil zajímavý půlrok. Angažmá ve Finsku je z fotbalového hlediska hodně exotická záležitost. "Trenér Jokeritu, říkal, že by o mě měli zájem. Prý se ozvou," dává jednu z možných variant svého dalšího působení. "Teď je však ve finském fotbale klid. Skončila sezóna a příprava začne až příští rok. V lednu jsou tam teploty až minus třicet, takže se tam hned tak nepoženu." Zub působí v Bohemce od začátku tohoto kalendářního roku a v dalších dnech se tedy rozhodne, zda své angažmá ještě prodlouží.