Zoubek a Lesák opouštějí Bohemku

Po pondělním jednání s vedením klubu opouštějí Bohemians <strong>David Zoubek</strong> a <strong>Michal Lesák</strong>. Za hráče vyjednával manažer Vandas, ale s funkcionáři vršovického klubu se nedohodl na podmínkách nové smlouvy. Většina fotbalistů přistoupila na snížení platu po podzimní části druhé ligy, v případě dvou exhradeckých hráčů tomu bylo naopak. Zoubek i Lesák si mají hledat nové angažmá. O svém dalším působišti zatím nic netuší, jedno je však jisté - za Bohemku už na jaře hrát nebudou.

Zoubek a Lesák opouštějí Bohemku

Oba hráči působili v Bohemians přesně jeden rok. Do Vršovic zamířili z Hradce Králové. Bohemka za ně tehdy zaplatila kolem dvou a půl miliónu korun, přičemž cenu určila až smírčí komise ČMFS. Michal Lesák na podzim nastoupil ke dvanácti druholigovým zápasům a dal v nich jeden gól. David Zoubek působil na podzim ve finském Jokeritu Helsinky a na zimní přípravu se měl vrátit do Bohemians. Po začátku přestupního termínu (1. prosince) jsou to první dva jisté odchody hráčů z Bohemians.

Zoubek i Lesák po svém příchodu do Bohemians podepsali tříleté smlouvy, takže stávající kontrakt měl vypršet až na konci kalendářního roku 2005. Vedení Bohemians však po podzimu předstoupilo před hráče s tím, že se sníží platy, jelikož jsou nastaveny na úroveň první ligy a pro rozpočet druholigového klubu neúnosné. Na to, podle vyjádření přestavitelů klubu, většina hráčů přistoupila, exhradecké duo Zoubek - Lesák prý nikoliv.