Rajnoch odchází: Rajny, děkujeme!

Podobný titulek byl k vidění na našich stránkách už před půl rokem. Tehdy zelenobílý dres vysvlékl Karol Kisel. Teď vršovický Ďolíček opouští hráč podobného ražení - bojovník, dříč, vůdce, skvělý fotbalista - Jan Rajnoch. V Bohemce byl jen rok, přesto už dostal kapitánskou pásku (v posledním zápase proti Hradci Králové). Stal se miláčkem ochozů i nejlepším střelcem. "Ten rok si budu pamatovat do smrti. Byly to nádherné měsíce," ohlíží se dvaadvacetiletý záložník. V úterý po poledni ukončil své působení v Bohemians podpisem přestupních lístků do Synotu. Se slováckým klubem podepsal smlouvu na tři a půl roku.

Rajnoch odchází: Rajny, děkujeme!

Po Zoubkovi a Lesákovi je to třetí fotbalista, který se na jaře určitě neobjeví v zelenobílém dresu. Zatímco oba hradečtí fotbalisté si zatím hledají angažmá, o Rajnocha se strhl boj především mezi Libercem a Synotem. Ještě v úterý (9.12) zástupci obou týmů (liberecký manažer Mysliveček a funkcionář Synotu Hastík) jednali na Bohemians a snažili se ulovit nejcennější klenot současné Bohemky. "Nakonec jsem se rozhodl pro Synot. Podmínky nehrály roli, ale ve prospěch moravského klubu hovořilo lepší jednání," popsal své rozhodování střelec sedmi podzimních branek Bohemky.Funkcionáři Bohemians se před zimní přestávkou netajili tím, že pokud přijde exkluzivní nabídka, Rajnocha prodají. Ze zdrojů blízkých Synotu prosákla informace, že přestupní částka nepřesahuje sedm miliónů korun. "Částku nechceme zveřejňovat, jsou to interní záležitosti obou klubů," omlouvá se ředitel Bohemians Miloš Vobořil. Konečné slovo, zda Liberec nebo Synot, zůstalo na samotném hráči. "Naše vedení mi řeklo, že je to jen na mně. Nikdo na mě nijak netlačil," potvrdil Rajnoch. Defenzivní záložník moc dobře věděl, že v Liberci by měl velkou konkurenci. Na jeho postu se střídají Langer s Polákem.

Na Slovácku jsou s prvním zimním nákupem nadmíru spokojeni. "Rajnoch byl naší prioritou. Na devadesát procent odchází Šumulikovski, takže jsme na jeho místo potřebovali náhradu. Rajnocha zná dobře můj asistent Petr Vrabec, který poznal jeho fotbalové kvality v Mladé Boleslavi," zářil štěstím trenér Synotu Karel Jarolím. Makedonský reprezentant Šumulikoski má namířeno do Zenitu Petrohrad za trenérem Petrželou. "S trenéry Synotu jsem byl teď ve spojení každý den. Bylo opravdu vidět, že o mě mají zájem," dokládal Rajny seriózní jednání slováckého klubu. "Je pro nás ctí, že dal přednost Synotu před Libercem," přihodil další lichotku Jarolím.

Do klubu podnikatele Valenty v minulých letech přestoupili už dva hráči z Bohemians. Po neshodách s Petrželou zamířil na Moravu Václav Činčala a stejným směrem se vydal i Ivan Dvořák. Zatímco Činčala hraje pravidelně, Dvořák nastoupil na podzim jen v pěti zápasech. Synot je zatím po šestnácti kolech na sedmém místě s dvoubodovou ztrátou na třetí Olomouc. "Chtěl bych ve své profesionální kariéře růst a myslím, že v Synotu se mi to podaří. Přeci jen je to první liga a v Bohemce jsem neviděl příliš velkou perspektivu z tohoto pohledu," dodal logické zdůvodnění Rajnoch.

"Vím, že jsem na setkání s fanoušky říkal, že neodejdu. Ale situace se o poznání změnila. Chtěl bych jim moc poděkovat, byli skvělí a bude se mi po nich stýskat. Nezlobte se na mě," vzkázal fanouškům talentovaný defenzivní záložník. Rajnoch přišel do Bohemians z Xaverova, kde byl na hostování jako kmenový hráč Sparty. Za Bohemku odehrál čtrnáct prvoligových zápasů a dal v nich dva góly. Ve druhé lize se pak v dresu s klokanem objevil jedenáctkrát a dokázal se trefit sedmkrát. Nedávno byl vyhlášen fanoušky Bohemians na těchto internetových stránkách nejlepším hráčem zelenobílých za podzim 2003.