Hruška a Vejsada: smír

"Nic není horké tak, jak to zprvu vypadá. Něco jsme si vysvětlili, ovzduší se pročistilo," řekl trenér Bohemians <b>Zdeněk Hruška</b> (na obrázku) po setkání s novým majitelem klubu Michalem Vejsadou. Své nové podřízené navštívil klubový boss na soustředění ve Vrchlabí v sobotu, hned v neděli pak klokani odjeli do Prahy k další části přípravy. Hráči i trenéři přijali Vejsadova slova s úlevou: "Jarní část dohrajeme," sliboval týmu majitel Bohemians.

Hruška a Vejsada: smír

Michal Vejsada dorazil do Vrchlabí v sobotu a hráči i trenéři se tak poprvé seznámili se stavem klubu, protože předtím se o nových informacích dozvídali jen zprostředkovaně. 133 kilometrů od Prahy, odříznuti od světa polykali drsné, fyzicky náročné dávky a na mobily jim chodily zprávy: ´Prý jdete do konkurzu a možná vás zrušej.´ Nikdo si to nemohl ověřit, v médiích se lišil článek od článku. "Není to pro kluky jednoduché. Většina má rodiny i děti a doma budete těžko vysvětlovat, že nemáte peníze. Opravdu jsme nevěděli, co s námi bude," popisoval pocity mužstva trenér Hruška.

Sobota, 13:30: Do Vrchlabí přijíždí šéf klubu Michal Vejsada. Právě na tuto hodinu byla domluveno první setkání mezi budoucími partnery. "Pan Vejsada nás ujistil, že druhou ligu dohrajeme a že cílem vedení je pokračovat v nastoleném trendu ozdravování klubu. Naším společným cílem je teď udělat z Bohemky solidní firmu, která bude důvěryhodná pro sponzory," přibližuje téma schůzky trenér Zdeněk Hruška. "Víme, že Michal je ambiciózní a ctižádostivý člověk. To je dobrý předpoklad," charakterizoval trenér svého nadřízeného.

Z úst Michala Vejsady po usednutí na vršovický "trůn" zazněly nepříliš lichotivé vzkazy směrem k trenérské trojici. Asistenti Dobiaš a Panenka prý nechtěli nastupovat za starou gardu Bohemians, pokud v ní bude působit Vejsada. K podobnému stanovisku se připojil i zraněný Hruška. Vejsada z tohoto postoje trenérů usoudil, že s ním nebudou chtít spolupracovat ani v elitním týmu Bohemians. "Znáte to. Nic není horký, tak jak se zdá. Pokud nové vedení splní své sliby a povede Bohemku správným směrem, jsme připraveni všichni spolupracovat. Se vším, co řekl nový majitel na schůzce souhlasím. Jde o Bohemku a tady musí osobní spory stranou," připouští možnou budoucí spolupráci trenér Hruška.

Po sportovní stránce se týdenní soustředění vydařilo. Hráči by v naběhaných kilometrech na lyžích mohli směle konkurovat Bauerovi, Koukalovi i mamince Neumannové. "Náplní byla především kondice, kterou jsme nabírali zejména na běžkách. Vyšlo nám počasí, takže jsme měli k přípravě ideální podmínky," zářil spokojeností hned po příjezdu v neděli večer trenér Hruška. "Trénovali jsme třífázově. Ráno byla první fáze v 8:45, pak hráči lehce poobědvali a ve tři hodiny odpoledne je čekal další zápřah. V osm jsme pak zakončili den setkáním v posilovně. Dostalo se i na fotbálek v hlubokém sněhu, takže si myslím, že jsme udělali maximum," doplnil Hruška.

Tým si neodpočine ani po návratu do Prahy. Od pondělí čeká na hráče náročný program hned na několika místech v Praze. "Je nachystána posilovna v těsné blízkosti vršovického stadiónu, Pišta Ivančík nám poskytl halu, za což jsme hrozně vděční, budeme využívat umělou trávu v Motole a v Horních Měcholupech a samozřejmě nezapomeneme ani na výběhy do Krčského lesa." Fyzickou přípravu bude trenérské trio stále častěji prokládat prací s balónem a vše vyvrcholí poslední únorový týden. "To se chystáme do Nymburka, kde bychom se chtěli věnovat čistě herním záležitostem," uzavřel plánování nejbližších týdnů trenér Bohemians Zdeněk Hruška.