Kamenský se už nevrátí

Další z tváří, která se už na jaře neobjeví v zelenobílém dresu, je slovenský fotbalista <b>Jaroslav Kamenský</b>. Po podzimní části druhé ligy odcestoval domů na dovolenou, ale 4.ledna už nenastoupil do přípravy. Ve slovenském deníku Šport vyšel 16.ledna článek, který objasňuje Kamenského stanovisko. Trenér Bohemians Dušan Uhrin mladší už s osmadvacetiletým Kamenským nepočítá. "On sám ani prý za Bohemku hrát nechce, takže já s ním nepočítám. Prý má jít do Trenčína," řekl Uhrin. My vám přinášíme doslovný přepis článku ze slovenského Športu.

Kamenský se už nevrátí

Sám si sbalil věci

Slovenský fotbalista Jaroslav Kamenský se rozhodl opustit pražské Bohemians, kteří se zmítají v hluboké finanční krizi. Ke klokanům přestoupil minulé léto z rozpadající se Dubové. Během půlročního působení v Ďolíčku si Kamenský udělal dobré jméno. Pravidelně nastupoval v sestavě trenéra Zdeňka Hrušky a dal jeden gól.

"Nové vedení Bohemians v čele s bývalým československým reprezentantem v zápase Michalem Vejsadou se rozhodlo ve zlé finanční situaci zúžit kádr. Přestože se mě to nemělo týkat, sám jsem se rozhodl z Prahy odejít. Podle mě tam fotbal nemá perspektivu. Na podzim jsme sice dostávali základní platy, ale prémie se zpožďovaly. Navíc mé manželce slíbilo staré vedení klubu pomoci při shánění zaměstnání. Ale žena byla i s dcerkou celý podzim doma. Řekli jsme si, že za takových okolností tam nemůžu dále zůstat," řekl osmadvacetiletý Kamenský.

Minulý pátek se vrátil ze zkoušky v druholigovém ruském týmu z Chabarovska."Nevyšlo to, ale o moje služby projevil zájem Trenčín." Ten byl mezi zájemci o Kamenského služby už minulé léto. Tehdy po šikovném ofenzivním hráči z druholigové Dubové pokukovali funkcionáři Ružomberku a den před podpisem smlouvy s Bohemians se ozval s nabídkou také bratislavský Slovan. "Tehdy jsem nechtěl porušit slovo, které jsem dal Bohemce a podepsal jsem dvouletou smlouvu. Teď se však situace vyhrotila a já jsem doma. Po čtyřech dnech dvojfázové přípravy s Chabarovskem minulý týden na Kypru jsem momentálně v Sečovcích a individuálně trénuji. Čekám, co zařídí můj agent," dodal Kamenský.  

Tolik článek ve slovenském Športu. Kamenský má v Bohemians ještě rok a půl smlouvu a nyní tedy záleží na dohodě Bohemians a Trečnína. K té by mělo dojít v nejbližších dnech. Kamenský nastoupil ve všech podzimních zápasech Bohemky, devětkrát byl v základní sestavě. Trenér Hruška ho využíval v útoku a na konci podzimu také na obou krajích zálohy. Osmadvacetiletý rodák z Rožňavy dal jeden gól (proti HFK Olomouc). "Kameň" se v zelenobílém dresu uvedl čtyřmi brankami v pohárovém utkání v Hořovicích, ovšem v druholigových utkáních nenaplnil pověst střelce. Po půlročním působení z Bohemians odchází.