Zimní příchody a odchody

Na začátku února jsme pro vás shrnuli všechny změny v hráčském kádru během zimní přestávky. I po oficiálním konci přestupního období došlo v mužstvu trenéra Dušana Uhrina k mírným změnám, a tak vám přinášíme aktualizovaný přehled rošád v zelenobílém kádru.<br /> <br /> <i>Stávající podobu kádru pro jaro 2004 najdete v sekci Týmy.</i>

Zimní příchody a odchody

PŘÍCHODY

Daniel Huňa - čtyřiadvacetiletý útočník přišel ze SIADu Souš (krajský přebor), ale poslední tři roky odehrál v amaterských soutěžích ve Spojených státech. Poprvé se Huňa představil v přátelském utkání proti Hradci Králové. Svým stylem připomíná bojovníka Hartiga.

Zdeněk Koukal - v Bohemce je od devíti let. Poslední půlrok strávil na hostování v Pardubicích, odkud ho Bohemka stáhla. Uplatní se na levé straně zálohy nebo v útoku. "Je moc dobře, že přišel. Počítám s ním především do útoku," upřesňuje Uhrin.

Kamil Novotný - přišel z třetiligové Poštorné na půlroční hostování s opcí. V případě, že o něho bude mít Bohemka v létě zájem, změní se jeho hostování v přestup. Čtyřiadvacetiletý Novotný nastupuje v přípravě pravidelně na pravém kraji obrany, kde nahrazuje Lesáka, který se přesunul do zálohy. "Potřebujeme změnit hru obrany. Ještě uvidím, zda se Novotný prosadí do sestavy," říká trenér Dušan Uhrin.

Michal Václavík - asi největší posila. Přišel na poslední chvíli na hostování do 30.6.2004. Podzim odchytal v Příbrami, ve Slavii jako věčný náhradník byl až čtvrtým v řadě. "Znám ho ze Slavie. Má za sebou spoustu pohárových zápasů. Musíme mít dva kvalitní gólmany," připomíná Uhrin.

 ? František Hanus ? - Bohemka ještě zkouší tohoto záložníka z Tatranu Poštorná, který je amatérem, tudíž může přijít i po přestupním termínu.

ODCHODY

Jaroslav Kamenský - ofenzivní hráč, který se uvedl čtyřmi góly v poháru proti Hořovicím. Kamenský se už nevrátil z dovolené a zůstal na rodném Slovensku. Prý z důvodu nejasné finanční situace klubu. Vrátit do Vršovic se nechce, jarní část slovenské ligy zahájil v Trenčíně.

Jiří Kopunec - na podzim v Bohemians hostoval z Dolních Kounic a do svého bývalého působiště se také po skončení podzimní části vrátil. Sedmadvacetiletý útočník se ve dvou zápasech ani jednou neprosadil střelecky.

Kamil Matuszny - v říjnu 2002 se poprvé vážně zranil a dodnes se vzpamatovává s operace kolena. Během dvou let už byl na hostování v Neratovicích i v Čáslavi. Právě v jeho posledním angažmá se mu dařilo. V prvním celku divize se dokonce prosadil do elitní jednáctky celé soutěže podle deníku Sport. V zimní přípravě dostával šance na obou krajích zálohy a zahrával také standardní situace. Bohemka mu dluží větší finanční částku, i proto ho poslalo na hostování. Matuszny bude i na jaře hostovat v Čáslavi.

Marcel Melecký - po Rajnochovi další střední záložník, který opustil zelenobílý dres. Melecký se staral především o hru dopředu a trenér Uhrin za něho zatím nemá náhradu. Melecký přestoupil do Kladna.

Kazuhide Morisaki - jeden z Japonců, který se příliš neuplatnil. Na podzim se potýkal se zdravotními problémy a v zimní přestávce nedostával mnoho příležitostí. trenér Uhrin s ním na jaro nepočítá.

Michal Polodna - na podzim hostoval v Blšanech a jeho hostování se změnilo v přestup. V posledním celku první ligy podepsal dravý útočník dvouletou smlouvu a Bohemka dostala jen velmi malé odstupné.

Ladislav Prošek - na podzim převážně vysedával na lavičce, ale trenér Uhrin s ním nepočítá. Prošek by měl na jaře hostovat v divizní Čelákovic.

Jan Rajnoch - největší zimní ztráta. Přestoupil do Synotu. Defenzivní záložník, nejlepší podzimní střelec Bohemians. Odstupné se pohybovalo okolo sedmi miliónů korun.

David Vyskočil - byl v podobné situaci jako Prošek. Příliš příležitostí nedostával. V zimní přestávce si hledal angažmá. Zkoušel to v Břevnově, ten ho ale do Bohemky vrátil. Teď se připravuje s týmem, ale trenér Uhrin nepočítá s jeho zařazením do A mužstva.

Pavel Steiner - na podzim působil v roli náhradního gólmana. Zkušený brankář, který prošel i mnoha zahraničními angažmá, se nepohodl s novým vedením a v lednu odešel z týmu.

David Zoubek - v dresu Bohemians se neobjevil ani na podzim, protože hostoval ve finském Jokeritu Helsinky. V zimě se sám vykoupil ze smlouvy a nedávno podepsal tříletou smlouvu v Dynamu Minsk.

? Miroslav Obermajer ? - zkušený obránce zatím zůstává v kádru Bohemians, ale má nabídku z daleké Číny. Do asijských zemí se může přestupovat ještě v březnu, tudíž jeho definitivní odchod do klubu Qindal může být potvrzen teprve v dalších týdnech.

Během zimní přestávky byly na zkoušce v Bohemians Šefrna (záložník), Majer (útočník) a Hodulík (brankář z Trnavy), Hanus (záložník z Poštorné) - nikdo z nich však neuspěl. Z kmenových hráčů Bohemians ještě putuje na hostování Kotrys (do Jihlavy) a Růžička přestupuje do Libiše.