Tenkrát poprvé...

Hned tři hráči navlékli poprvé dres Bohemians v utkání proti Xaverovu. Do branky se postavil Michal Václavík, pravý kraj obrany hlídal Kamil Novotný (na snímku) a v závěru se na hřiště dostal i dravý útočník Daniel Huňa. V základní sestavě se objevil také Zdeněk Koukal, který se vrátil z hostování v Pardubicích a předtím už zelený dres oblékl. Tři zimní posily patřily vesměs k lepšímu průměru. Jaké bylo jejich "Tenkrát poprvé..." v dresu Bohemians?

Tenkrát poprvé...

Michal Václavík odehrál celých devadesát minut. Působil jistě a kraloval v celém pokutovém území. Inkasovaná branka nepadá na jeho vrub, protože rohový kop přizvedl jeden z domácích hráčů na přední tyči a Hendrych hlavičkoval zblízka. Václavík byl po Janáčkovi naším druhým nejlepším hráčem. "Přijeli jsme sem vyhrát, takže jsem s remízou nespokojený. Jinak se mi ale chytalo v pohodě, spolupráce s obranou probíhala dobře," popisoval své pocity krátce po zápase zkušený gólman.

"Prohrávali jsme osobní souboje, všude jsme byli druzí. Možná na to měl vliv i zmrzlý terén, ale ten byl stejný pro obě mužstva. My jsme se ale asi hůř obuli, prostě jsme se s tím nevyrovnali," rozebíral příčiny výpadku ve druhé půli. "Remíza je asi spravedlivá. Bohužel gólu jsem zabránit nemohl. Střelec byl hrozně blízko, risknul jsem stranu, ale nevyšlo to," vracel se do 56.minuty a pokračoval. "Rohy bráníme zónově, jen tři hráči mají hlídat vysoké fotbalisty soupeře osobně. Tentokrát nám to uteklo už na přední tyči."

Kamil Novotný se po nadějných výkonech v přípravě postavil na svůj tradiční post pravého obránce. Devadesát minut odehrál bez větší chyby. V defenzívě prokázal tvrdost a dobrý odhad na míč. "Ten Novotný je nějaký malý," ozývalo se v sektoru fanoušků Bohemians. Posila z Poštorné však prokázala, že chybějící centimetry nahrazuje výborným výskokem. Slabiny má Novotný ještě v zakládání útoků. V současném fotbale se preferuje útočná hra krajních obránců, což Novotnému zatím příliš nejde. Byl součástí obranné čtveřice, která ve druhé půli odolala silnému tlaku Xaverova.

Daniel Huňa přišel na hřiště jako první střídající hráč. V 64.minutě nahradil Střihavku a hru oživil svým běhavým stylem. Několikrát se neohroženě vrhnul mezi váhavé stopery domácích, ale kromě atletických sprintů příliš fotbalového umění neukázal. Třikrát zpracovával míč z výkopu gólmana a třikrát mu balón neposlušně odskočil. Podle slov trenéra Uhrina zatím nemá fyzičku na celý zápas. Proti Xaverovu prokázal, že by mohl být vhodný na poslední půlhodiny. Ovšem to by ho spoluhráči museli alespoň jednou v utkání najít přesnou přihrávkou po zemi.