Podruhé ven: v neděli HFK Olomouc

Po rozpačitém vstupu do jarní části sezóny na Xaverově odehraje Bohemka i druhé jarní kolo na hřišti soupeře. Tentokrát zajíždí do Olomouce ke klání s místním HFK. Zatímco domácí budou hrát o únik z vod zavánějících sestupem, Bohemka se musí snažit, aby tamtéž nezabředla.<br><br> V podzimním utkání, které se odehrálo na pražském Strahově porazila Bohemka HFK po solidním výkonu 3:1 brankami Baláže, Rajnocha a Kamenského. O víkendu však na sebe narazí mužstva v poněkud odlišné situaci.

Podruhé ven: v neděli HFK Olomouc

Bohemka zažívá těžké chvíle ekonomické a snad můžeme říci, že i existenční  nejistoty, naopak Olomoučtí posílili po nepovedeném podzimu svůj kádr několika solidními fotbalisty, a to zejména  zkušeným gólmanem Ondrůškem ze Synotu, záložníkem Opravilem z Drnovic a útočníkem Langerem z Mostu. Navíc vzhledem k nelichotivému postavení soupeře v tabulce můžeme očekávat, že domácí budou hrát jako o všechno, neboť mají pouze jednobodový náskok na sestupové příčky a jakákoliv domácí ztráta, navíc s týmem z druhé poloviny tabulky, kterým Bohemka bohužel je, by se jim mohla stát osudnou.

Jistý optimismus může vzbuzovat fakt, že HFK neměl na domácím hřišti doposud nijak valné výsledky a z osmi zápasů získal 12 bodů, což jej řadí až na třináctou příčku tabulky sestavované podle úspěšnosti v domácích utkáních. Na stejné, tedy třinácté pozici je Olomouc i v tabulce celkové, a to s nijak propastným čtyřbodovým odstupem za Bohemkou.

V minulém kole odehrála Olomouc smolný zápas v Kunovicích, když v průběhu hry neproměnila penaltu a v poslední minutě inkasovala branku, která znamenala prohru 0:1. Do tohoto utkání nastoupil náš soupeř v sestavě:  Ondrůšek - Spáčil, Ineman, Nohavica, Gába - Lošťák, Řehák, Šnajdr, Opravil - Langer (75. Kořínek), Pinkava (59. Fujerik).