Janáček se zlobil na útok, Uhrin i na zálohu

Představení, na které je lépe co nejrychleji zapomenout, naservírovali divákům Klokani v dnešním utkání proti Pardubicím. Solidní obrana, nevýrazná záloha, absolutně neviditelný útok, z tohoto hodnocení je patrné, že hra směrem dopředu vázla mnohem více, než se po dvou podařených výkonech očekávalo. Způsob, kterým zápas dospěl k bezbrankové remíze, nenechal chladným ani <b>Libora Janáčka</b>, který v obraně tradičně odvedl velmi dobré služby, ale na své kolegy s ofenzivními úkoly se nemohl spolehnout...

Janáček se zlobil na útok, Uhrin i na zálohu

"Absolutně nám chybí důraz v útoku, nedokázali jsem si vytvořit vůbec žádný tlak. Takhle se to vepředu prostě hrát nemůže," nenašel zcela pochopitelně slova chvály pro útočné duo kapitán domácích. "Je vidět, že neumíme hrát do plných. Ale to se nezlepší, pokud se vepředu nezačne hrát důrazněji, vždyť jsem neměli ani žádné trestňáky," všiml si Janáček minimálního počtu standardních situací, které bývají důsledkem aktivní hry kolem pokutového území soupeře.

Pohyb, přesnost, poziční hra, to vše útok Koukal, Bednář postrádal. Přesto se oba dostali do jedné stoprocentní šance. Bednář ale svou hlavičku z bezprostřední blízkosti nasměroval do gólmana Šimona, jenž zastavil i dloubák Koukala, tentokrát však za cenu červené karty za ruku mimo pokutové území. Hra proti deseti byla jen další etapou velkého trápení Bohemky. "Ta červená pro nás nebyla žádná výhoda, Pardubice se ještě více stáhly, soustředily se jen na obranu a my s dnešním výkonem nemohli myslet na vítězství," hodnotil nepovedené utkání Janáček.

Velmi nespokojen byl s ofenzivou i trenér Dušan Uhrin. "Prvních dvacet minut jsme byli neskutečně pasivní, jen jsme bez nápadu nakopávali míče.Později jsme si vypracovali i nějaké šance, které ale nedokážeme proměnit. K útočníkům mohu říci pouze to, že jiné nemáme a když se v nejbližší době neprobudí, budeme to muset řešit nějakým jiným způsobem. Stejně tak se mi ale nelíbila hra zálohy. Absolutně chybí směrem dopředu agresivita," zlobil se Uhrin, který bude mít hodně starostí, aby probral spící ofenzivu pro nedělní utkání v Jihlavě.